London Calling

Owen: ”Han orsakade katastrofal skada mot min karriär”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: 

Frida Fagerlund

Michael Owen.

Foto: Kin Cheung / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

LONDON. Michael Owen fortsätter avslöja kapitel ur sin nya bok, och denna gång svingar han mot Fabio Capello.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS OWEN

Det är kanske lika bra att ha den här rubriken stående medan Michael Owen river upp sår i den engelska fotbollen. Kontroversen med Alan Shearer följer den förre Guldbollen-vinnaren upp med att ge sig på Fabio Capello. ”Han gjorde slut på min landslagskarriär – men det är inte därför jag tycker att han var rent skräp”, skriver Owen i sin nya bok.

Anfallaren påtalar att förbundskaptenen knappt talade någon engelska, vilket han anser var ”en mycket märkligt sak av FA att acceptera”. Owen hamnade på bänken och försvann så småningom helt och hållet från landslaget: ”Enligt mig så orsakade Fabio Capello katastrofal skada mot både min karriär och engelsk fotboll överlag, och fick bra betalt för det”.

DAGENS BISTRA SANNING

Vi gillar ju bytesaffärer, så kallade ”swap deals”, men den mellan Alexis Sanchez och Henrich Mchitarjan hör väl till en av de mer fiaskoartade i fotbollshistorien. Daily Mail har räknar ut att den kommer ha kostat Manchester United och Arsenal runt 550 miljoner kronor – enbart i lönekostnander. Uniteds bankkonto har fått lida mest, och det kommer till viss del fortsätta trots att Sanchez numera är Inter-spelare. Mchitarjan, nu i Roma, ska ha kostat Arsenal närmare 23 miljoner kronor.

Bury.

Foto: Christopher Furlong / Getty Images Europe

DAGENS ÅTERKOMST (?)

Bury har fått hopp om en återkomst till elitfotbollen! Uppgifter om ett möte nästa månad mellan den konkursdrabbade klubben och ligaorganisationen EFL kan tyda på att Bury får en ny chans. Det innebär då troligtvis en plats i League Two.

DAGENS SKADA

Eller, ja, det är säkert ingen fara med Aaron Wan-Bissaka egentligen. Manchester United-spelaren har lämnat återbud till de kommande landskamperna på grund av ryggproblem. Gareth Southgate har, intressant nog, inte slagit en signal till Kyle Walker än så länge...

Neville.

Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

DAGENS MEST SMICKRADE

”Det är smickrande”, svarade Phil Neville på ryktena om att regerande världsmästaren USA vill ha honom som förbundskapten. Hans engelska landslag svarade med att förlora vänskapsmatchen mot Norge med 1–2.

DAGENS YNGSTA POÄNG

Med sin yngsta startelva någonsin höll Bolton 1–1 över ordinarie tid mot Bradford i Trophy-turneringen. 19 var medelåldern bland spelarna som dessvärre förlorade den efterföljande straffläggningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

”Anledningen till att Lindelöf ska petas”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League