”Jäkligt bra form och bäst i Sverige”

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter 0-4 på Tele 2 Arena hyllade Sirius tränare Mirza Jelecak motståndarna Djurgården.

– De är i jäkligt bra form och bäst i Sverige just nu, säger han.

Djurgården leder allsvenskan och har elva raka matcher utan förlust. 4-0 mot Sirius var en av lagets bästa insatser offensivt i år.

– Just fokuset och tålamodet gör att det blir en av våra bästa matcher offensivt. Många bra kombinationer och folk på väg i djupled hela tiden, säger Thomas Lagerlöf.

Bäst i Sverige säger Mirza här – hur ska ni göra för att fortsätta vara det i elva omgångar till?

– Fortsätta att träna som vi gör. Över tid kommer man vinna fler matcher om man tränar som vi gjort senaste månaderna. Det är otroligt bra kvalitet i det som görs ute på Kaknäs just nu.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Vad fick du av nyförvärvet Curtis Edwards, tycker du?

– Precis allt vi hade hoppats på. Sedan vet vi att han kommer bli bättre och bättre ju mer samspelt han blir med spelarna och spelsättet. Extremt klok och värderar rytmen i spelet jättebra när man ska slå den hårda snabba vändningen eller locka motståndaren lite. Det känns som en klockren värvning, säger Thomas Lagerlöf.

”Extremt roliga matcher”

I nästa match väntar AFC hemma. Sedan – inom loppet av två omgångar, 21:a och 22:a – möter Djurgården först Malmö FF borta, sedan AIK borta.

– Det är tuffa matcher, men extremt roliga matcher. Det blir en kul vecka, säger Thomas Lagerlöf.

Tänker ni något speciellt inför det?

– Nä, det är för långt bort. Nu var det fullt fokus på den här matchen, vi ska städa av den, sedan är det nästa (AFC), så det blir det tråkiga svaret. 

– Det gäller att vi har spelare tillgängliga när det är dags för de matcherna, så vi inte får tre avstängningar samtidigt och någon sjukdom som det var i våras när vi mötte AIK och inte hade några mittbackar tillgängliga. (Marcus) Danielson står på två gula kort nu, vi har inte så många varningar totalt sett som lag, men vi har några som står på två gula nu. Man vill ogärna ha många spelare borta ur samma lagdel, till exempel (Jacob) Une Larsson och "Mackan" (Danielson) samtidigt. 

Malmö och AIK spelar sina matcher i morgon, de har fyra poäng upp till er, har ni satt press på dem nu?

– Nja, det tror jag är för långt kvar. Hade varit tre omgångar kvar så, men nu tror jag alla lag har fullt sjå att ta så många poäng som möjligt bara. Sista tre-fyra omgångarna kan man börja titta på sådant, säger Thomas Lagerlöf.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE