Här hoppar Zlatan på globala skämtet

Alla driver med amatörspelaren

avPatrik Brenning

Alla som spelat fotboll känner nog till den där killen eller tjejen i omklädningsrummet som alltid snackar men sällan presterar.

Philippe Hes är en av dem så lagkamraterna i AFC Amsterdam bestämde sig för att utsätta holländaren för ett litet skämt.

De fick snart sällskap av Ronald de Boer, Ruud Gullit, Frenkie De Jong, David Trezeguet, Carles Puyol och Zlatan Ibrahimovic.

Philippe Hes lyckades under säsongen med konststycket att göra noll mål på 20 matcher för amatörklubben AFC Amsterdams femtelag i den tredje reservlagsserien i det holländska fotbollssystemet. Trots det fortsatte Hes med sin höga svansföring i omlädningsrummet.

För att sätta sin självsäkre kompis på plats bad lagkamraterna därför mer eller mindre kända holländare att skicka en hälsning till den misslyckade anfallaren.

Foto: Instagram
Philippe Hes

Legendarerna nappade direkt

Ronald de Boer var först att nappa men fick snart sällskap av andra holländska fotbollslegendarer som Ruud Gullit och Patrick Kluivert.

– Jag kan fortfarande inte tro vad jag hör. Din pappa ville också ha en fotbollsspelare som son och det är så här du betalar honom, säger Ruud Gullit skämtsamt samtidigt som Kluivert bjuder in Hes till Ajax anläggning för lite speciallektioner.

– Jag tycker verkligen att filmerna är roliga men det är ju en hel del hån också. Men det är helt sjukt. Jag kan bara skratta åt det. Jag tvingas erkänna att det är ett lyckat skämt, sa Hes några dagar in i skämtet till AT5.

Men det slutade inte där.

Historien om Hes nådde även aktiva spelare och stora profiler från favoritlaget Ajax stod plötsligt i kö med sina meddelanden. Bland dem Hes egen favorit Frenkie De Jong som nu säljs till FC Barcelona.

Sedan blev historien global.

Puyol, Trezeguet och Zlatan

Spanjoren Carles Puyol och fransmännen David Trezeguet samt Robert Pires skickade in sina filmer. F1-föraren Max Verstappen hoppade också på skämtet liksom tidigare Ajax-spelarna Kennedy Bakircioglu och Zlatan Ibrahimovic.

– Noll mål på 20 matcher, vad f*n är det?! Jag har aldrig hört något liknande. Om du vill lära dig göra mål kommer du till min skola. Jag ska lära dig att göra mål. Jag kan tänka mig att du mår väldigt dåligt just nu. Du kanske ska fundera på att sluta spela fotboll. Det är nog rätt beslut för dig. Lycka till med de här skitresultaten, säger Zlatan med ett stort leende.

Philippe Hes lovar också att sluta – om det blir en ny mållös säsong nästa år.

– Jag kommer träna stenhårt i sommar och sedan ska jag även hämnas mina lagkamrater. Jag vet bara inte hur ännu. De har lagt ribban ganska högt...

ARTIKELN HANDLAR OM