Zlatans utspel efter Rapinoes kritik

”Kallade mig zigenare i Italien”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Megan Rapinoe utmanade herrstjärnor som Zlatan Ibrahimovic att ta ett tydligare ställningstagande mot rasism.

Nu gör 38-åringen just det i en intervju med italienska GQ.

– Du måste vara sträng eftersom folk inte kommer förstå innan de får ta konsekvenserna, säger Ibrahimovic och efterlyser hårdare regler inom fotbollen.

I en intervju med italienska GQ kräver Zlatan Ibrahimovic hårdare regler inom fotbollen mot rasistiska uttryck på läktarna. Detta efter en ny våg av rasistiska påhopp i bland annat italienska Serie A.

– Att ta på tröjan med texten ”nej till rasism” eller ha en flagga är fint men det löser inte problemet. Det är bättre att ta bort tre poäng, avbryta matchen och ta tillbaka biljettintäkterna så att du riskerar att åka ner i Serie B, säger Zlatan och berättar om sina egna upplevelser av rasism i landet:

– När jag var i Italien skrek de ”zigenare!”. Det är rasism det också, och okunnighet, även om de sen ger mig komplimanger och vill ta bilder med mig när de träffar mig utanför arenan.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Utmanade Zlatan

Utspelet kommer kort efter att amerikanskan Megan Rapinoe riktat kritik mot sina kollegor på herrsidan. I en intervju med France Football uppmanade 34-åringen, efter att ha utsetts till världens bästa fotbollsspelare, herrstjärnorna Leo Messi, Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic att höja sina röster mot diskriminering och rasism.

– De här stjärnorna engagerar sig inte för någonting! (Raheem) Sterling och (Kalidou) Koulibaly, de pratar i alla fall för de har utsatts för rasism, men vem mer? Jag utmanar dem att uttrycka sig, sa Rapinoe.


PODD Zlatans imperium - vad vill han med sina investeringar?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Zlatans investering i Hammarby och hans roll på börsmarknaden.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.