Tottenham vände och vann mot Brighton

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Tottenham vände och vann mot Brighton efter 90 tuffa minuter.

Om 48 timmar väntar ett nytt möte med Norwich – något som får José Mourinho att rasa.

– Det är kriminellt att de ska spela fotboll så snart igen, säger tränaren.

Adam Webster gav visserligen Brighton ledningen på Tottenham Stadium. I den andra halvleken ordnade Harry Kane och Dele Alli en välbehövlig vändning för hemmalaget.

2–1 innebär att Tottenham går upp på en femte plats i Premier League-tabellen. Julen är en hektisk period inom den engelska fotbollen och om två dagar väntar en ny match mot Norwich.

”Går emot varenda regel”

Något som José Mourinho kallar ”kriminellt”.

– Det gäller inte bara mina grabbar, utan även Potters. Hur ska de kunna spela igen om 48 timmar efter att ha tagit ut sig på det här sättet? Det är kriminellt att de ska spela fotboll så snart igen. Det går emot varenda regel, biologisk som fysiologisk, säger tränaren.

Graham Potter instämmer delvis i kritiken.

– Det är inte optimalt. Men det är Premier League och så ser det ut. Så vi får hantera det, säger Brighton-tränaren men tillägger:

– Jag har hört Jürgen Klopp, Brendan Rodgers och Mourinho ta upp det, och de har långt mer erfarenhet än mig. Jag kan inte säga att jag inte håller med dem.

”Är orättvist”

Tottenham tvingas klara sig utan Harry Winks och Moussa Sissoko som drog på sig varningar under torsdagen. Även Heung Min-Son missar matchen på grund av det röda kortet mot Chelsea.

– Jag har tre killar avstängda. Son och Winks är orättvisa, Sissoko är den enda som jag möjligen kan se fick ett regelrätt femte gult kort, menar José Mourinho.

Om Tanguy Ndombélé finns tillgänglig är oklart. Mittfältaren var utanför truppen mot Brighton, men inte på grund av skada.

– Jag kan säga att det inte handlade om en skada utan om rädsla, säger Mourinho. Han har haft 2-3 muskelskador och kände inte att han var redo för att starta en match än. Allt jag kan säga är att han inte är skadad.

Laddar Matchöversikt
1 av 2 | Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM