Allsvenskan i fotboll

Klart: Så sänds och kostar allsvenskan 2020

Av: 

Ossian Flodmark

FOTBOLL

Discovery har nu officiellt tagit över tv-rättigheterna för Svensk Fotboll till och med säsongen 2025.

Nu har kanalen bekräftat vad en prenumeration kommer kosta.

Ett årsabonnemang kostar 299 kr/månad och ett månadsabonnemang 349 kronor.

Den 1 januari tog Discovery över tv-rättigheterna för allsvenskan och superettan. Nu har Discovery Networks Sweden gått ut i ett pressmeddelande och bekräftat priserna inför de kommande sex säsongerna.

Om du köper en årsabonnemang, alltså binder dig över ett år, kommer tjänsten kosta 299 kronor i månaden. Vill du ha en månadsabonnemang kostar det 349 kronor.

– Vi har väntat länge på att få ta över landets hetaste rättighet och nu är det äntligen dags. Vår ambition är att komma närmare den svenska elitfotbollen och förutom matcherna även berätta historierna utanför planen. Vi vill vara nära supportrarna, känslorna och spelet och kommer att vara det genom att ha fler kameror på plats, satsa på statistik och analys och inte minst röra oss ute i hela fotbolls-Sverige, säger Discoverys sportchef Hanif Hosseini.

Kanalen kommer visa samtliga 480 matcher på Dplay. Utöver det kommer ca 30 utvalda matcher visas på Kanal 5 och Kanal 9.

Publisert:

LÄS VIDARE

Beskedet som öppnar för Dif: Danielson kommer bryta med Dalian

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Fotboll

Superettan