Avslöjar: Stjärnan nära att lämna – miljoner till MFF

Publicerad 2019-08-23

Saudiarabiska Al-Hazem FC vill låna Carlos Strandberg resten av säsongen.

För det får Malmö FF cirka 4 miljoner kronor – och skulle övergången bli permanent i vinter betalar saudierna ytterligare en summa på runt 11–12 miljoner kronor.

Enligt Sportbladets uppgifter återstår bara detaljer innan affären kan gå i lås.

Följ ämnen
Malmö FF

I augusti 2017 betalade Malmö FF 10 miljoner kronor och en sign on-bonus på flera miljoner för att värva hem Carlos Strandberg till svensk fotboll. Tiden i Skåne har varit upp och ner för centertanken som noterats för nio mål på 29 allsvenska matcher i den himmelsblå tröjan. MFF har länge ryktats villiga att sälja anfallaren och under våren lånades 23-åringen ut till Örebro SK.

Får miljoner för att låna ut

Där har Strandberg imponerat med åtta fullträffar på 17 allsvenska starter för ÖSK. Därmed har det utländska intresset för Strandberg ökat igen. Sportbladet kan nu avslöja att anfallaren är mycket nära att lånas ut till saudiarabiska Al-Hazem FC. Enligt Sportbladets uppgifter vill klubben låna Strandberg resten av säsongen. För det ska Malmö FF erhålla runt fyra miljoner kronor.

Carlos Strandberg.

Kan ge över 15 miljoner – totalt

Det finns dessutom en klausul rörande en permanent affär i början av 2020. Om Al-Hazem väljer att köpa svensken kommer de betala ytterligare runt 12 miljoner kronor för att säkra Strandberg. Därmed ser Malmö FF få tillbaka pengarna de satsade på anfallaren. Det återstår dock ett antal detaljer – som läkarundersökning – innan affären kan gå i lås.