”Marleytröjorna” sålde slut på nolltid – nu stoppas de av Uefa

På onsdag spelar Ajax sin första omgång i Champions League.

Men det blir inte i ”reggaetröjorna”.

Uefa har nämligen förbjudit matchstället att användas.

Under onsdagen spelar Ajax mot portugisiske klubben Sporting i Champions League. Men det blir inte med deras reggaeinspirerade matchställ, som de hade planerat.

Ajax har haft reggaelegendens Bob Marleys låt Three little birds som sin hymn sedan 2008. Låten blev så pass populär i Ajaxkretsar att det skapades ett tredjeställ som var inspirerat från Bob Marleys reggaemusik.

Matchtröjan sålde slut på bara några dagar och är omåttligt populär. Utöver de ikoniska strecken med rött, gult och grönt så var det också tre fåglar på ryggen, som hyllning till Bob Marley.

Tröjan användes för första gången i vinstmatchen mot PEC Zwolle i lördags (2–0) och tanken var att de skulle användas i stundande Champions League.

Men så blir det alltså inte.

Uefa har beslutat att förbjuda matchstället. Klubben kommenterar beslutet till Ajaxlife och förklarar Uefa:s ståndpunkt: ”Uefa ser det som ett annat uttryck än klubbloggan och sponsorer. Sådana uttryck är inte tillåtna.”

De tre fåglarna är nu borttagna från tröjan och på så sätt fortfarande användas.

Efter fyra omgångar i nederländske ligan Eredivisie så ligger Ajax på andra plats, två poäng bakom serieledande PSV.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.