Peter Gerhardsson: ”Asllani är inte redo för 90 minuter”

SENEC/STOCKHOLM. När Sverige kliver in i VM-kvalet borta mot Slovakien gör de det med frågetecken kring mittfältsstjärnan Kosovare Asllani.

– Vi har alternativ om det skulle vara så att hon inte startar eller måste bytas ut, säger förbundskapten, Peter Gerhardsson.

Sverige är redan klara för EM i sommar, men nu väntar ett nytt kval. Det till VM turneringen i Australien och Nya Zeeland 2023.

Alla som fanns med i den svenska OS-truppen är med när den nya resan inleds. Så även Filippa Curmark, Elin Rubensson och Nilla Fischer.

Förbundskapten Peter Gerhardsson meddelar att alla har tränat under den sista matchförberedande träningen, som var stängd för medierna. Men det finns osäkerhet kring Kosovare Asllani.

Mittfältsstjärnan har precis kommit tillbaka efter det att hon varit sjuk i covid-19, trots att hon var dubbelt vaccinerad. Det var aldrig någon fara för den allmänna hälsan, men sjukdomen har stört inledningen av den nya säsongen och speltiden har varit begränsad.

– Hon är inte redo för 90 minuter – vi har spelare som kan spela på de positionerna som kan komma in och alternativ om det skulle behövas. Om det är så att hon inte startar eller måste bytas ut, säger Peter Gerhardsson under pressträffen.

Hedvig Lindahl osäker

Sveriges förstemålvakt Hedvig Lindahl har inför Sveriges VM-kvalmatch varit osäker på grund av ett överansträngt knä.

Lindahl har nu tränat för fullt i två dagar och det finns en möjlighet att hon är redo att starta, men om hon gör det eller inte tar Gerhardsson beslut om sent.

– Vi måste följa upp efter träning hur hon mår och om hon är spelbar, vi stämmer av i kväll så får vi se, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kosovare Asllani under en träning i Slovakien.
Kosovare Asllani under en träning i Slovakien.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.