Hammarby Fotboll dam

Avslöjar: Hammarby värvar spansk ytter

Av: 

Daniel Kristoffersson

FOTBOLL

Här är spelaren som blir Hammarbys nästa nyförvärv.

Bajen har gjort klart med spanske yttermittfältaren David Concha, 25.

– Jag ser fram emot att få komma till Hammarby och att få träffa mina nya lagkamrater och möta klubbens supportrar, säger han till klubbens officiella hemsida.

Hammarby är på jakt efter flera nyförvärv den här sommaren och man kommer att värva in tre till fyra spelare. Nu står det klart att man värvar in en spelare för att spetsa offensiven.

Sportbladet kunde under onsdagskvällen avslöja att Hammarby gjort klart med CD Badajozs yttermittfältare David Concha, 25.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Tre svenska klubbarna som har erbjudits Durmaz


Har spelat i Barcelonas andralag

Kort därefter bekräftade Bajen på sin officiella hemsida att de skrivit ett kontrakt som sträcker sig i två och ett halvt år med spelaren, som även har ett förflutet i Barcelona B, men som nu kommer från CD Badajoz.

– Jag ser fram emot att få komma till Hammarby och att få träffa mina nya lagkamrater och möta klubbens supportrar. Jag kommer göra mitt yttersta för klubben och hoppas att vi först och främst får en bra fortsättning på säsongen, säger David Concha till Hammarbys officiella hemsida.

”En spelare med fina kvaliteter”

Sportchefen Jesper Jansson är nöjd med värvningen.

– Det finns många intressanta spelare i serierna under La Liga, och vi började titta närmare på den marknaden redan före Martí blev klar för oss, även om självklart fler dörrar öppnats sedan Matí kom in.

- David är en spelare med fina kvaliteter, en tekniskt skicklig ytter med fin vänsterfot som passar perfekt in i vårt spelsätt, säger Jesper Jansson.

David Concha i Real Sociedad-tröjan.
Publisert:

LÄS VIDARE

Hammarbys värvningsfest – fem (!) klara på samma gång

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby Fotboll dam

Allsvenskan i fotboll