Juventus vann i slutminuterna – i Vlahovićs återkomst

Uppdaterad 2022-03-03 | Publicerad 2022-03-02

Dusan Vlahović var tillbaka i Florens för första gången sedan flytten till Juventus.

Han välkomnades knappast tillbaka med öppna armar – men gick ändå segrande från Stadio Artemio Franchi.

Fiorentina föll efter ett dråpligt självmål i slutminuterna.

Följ ämnen i artikeln

Det var på förhand ett hett möte i den första semifinalen av Coppa Italia. Inte bara sett till rivaliteten mellan klubbarna, utan också för att Dusan Vlahović för första gången sedan flytten till Juventus återvände till Stadio Artemio Franchi.

Han välkomnades med ett stort tifo – föreställande ett helvete – och en hänvisning till Dante Alighieri 32:a sång, tillägnad alla bedragare. Dessutom ska 10 000 visselpipor ha delats ut för att användas när Vlahović hade bollen.

Föll efter sent självmål

Men det skulle inte vara tillräckligt för att fälla Juventus.

Matchen var länge mållös och det var Fiorentina som till stora delar var det bättre laget. De dominerade statistiken och var nära att ta ledningen. Bland annat genom Jonathan Ikone som hade ett skott i stolpen i inledningen av den andra halvleken.

Nollan höll sig intakt.

När matchen gick upp på stopptid såg det ut bli mållöst i Florens.

Då kom ett inlägg från Juan Cuadrado i matchens första av två tilläggsminuter. Bollen gick snöpligt på Fiorentinas Lorenzo Venuti och in i mål. Italienaren föll ned på knä och bröt ihop efter sitt misstag.

Sedan var tiden för kapp för hemmalaget att hitta på något och Juventus knep segern i den första semifinalen av Coppa Italia. Returmötet spelas den 4 april på Allianz Stadium.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.