Magdalena Eriksson om omtalade bilden: ”Kände mig jättestolt”

Magdalena Eriksson och sambon Pernille Harder är vana vid bilder som väcker uppmärksamhet. Under VM 2019 var det en omtalad pussbild.

Nu är det en plåtning med brittiska Elle som får kärleken att flöda.

– Att jag och Pernille kan visa upp vår kärlek till varandra och vad vi står för i en sån typ av bild. Det är mäktigt, säger Magdalena Eriksson.

Med mindre än en månad kvar till EM-premiären på Old Trafford släppte Elle UK sitt stora sommarnummer. Under parollen ”Everyones game” har de fotograferat personer som gör skillnad både på och utanför planen.

– Det är så jäkla kul att se hur många som vill haka på och promota EM. Det känns verkligen som att det är ett tåg som så många vill hoppa på och nu bara kör vi, full gas, säger Magdalena Eriksson.

Den svenska landslagsbacken som till vardags är lagkapten i Chelsea är en av de utvalda. Tillsammans med sin sambo, danska landslagsanfallaren, Pernille Harder.

– Det var häftigt! Det är inte så att jag och Pernille går runt i puffklänningar i vanliga fall, så det var mycket med stylingen och sånt som var nytt och som vi inte är vana vid, säger Eriksson och fortsätter:

– Men man kan aldrig riktigt se hur det kommer se ut men det var riktigt häftigt och kul att få göra något nytt som man aldrig har gjort förut.

Gillas av stjärnorna

Och när de väl fick se resultatet så blev de inte besvikna. De delade den på Instagram och kärleken välde in. Bilden har gillats av stjärnor som Megan Rapinoe, Lucy Bronze och Sam Kerr.

– Jag kände mig jättestolt. Det är inte ofta jag känner så inför att lägga ut något men den här bilden betyder väldigt mycket. Jag tycker att den är extremt mäktig, kraftfull och cool. Att jag och Pernille kan visa upp vår kärlek till varandra och vad vi står för i en sån typ av bild. Det är mäktigt. 

Den 9 juli spelar Sverige sin första match i sommarens EM-slutspel, mot Nederländerna.

– Nu efter trupputtagningen känner man att nu börjar det närmar sig. Nu kryper det i kroppen. Jag har haft tillräckligt med semester. Jag är så jäkla taggad nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.