Officiellt: Williot Swedberg klar för Celta Vigo

Nu är det klart.

Williot Swedberg går från Hammarby till Celta Vigo i den största affären i klubbens historia.

18-åringen skriver ett femårskontrakt med den spanska klubben.

– Williot lämnar Hammarby med det stora hjärtat för klubben vidhållet. Han är född Hammarby och han lämnar med flaggan i topp, säger klubbens sportchef Jesper Jansson.

Följ ämnen i artikeln

För mer än två veckor sedan kunde Aftonbladet avslöja att Hammarbys Williot Swedberg bara var detaljer från att skriva på för Celta Vigo i en rekordförsäljning.

Sedan kom lokaltidningen Faro de Vigo med uppgifterna att Swedberg hade bestämt sig.

Under fredagen lade Celta Vigo själva ut ett med ett antal ledtrådar – som kunde tyda på att affären var i hamn.

Nu har han presenterats av den spanska klubben och Hammarby själva har också gått ut med att Swedberg lämnar. På sin hemsida skriver Bajen att Swedberg är klubbens största försäljning någonsin.

– Det var fler klubbar intresserade som erbjöd ännu större pengar. Det har funnits väldigt stort intresse kring Williot. Men vi som klubb tycker att det är han som måste känna vad som känns rätt. Jag tror att det var ett tufft beslut för honom. Vi var överens med två klubbar, säger Jansson till Sportbladet.

Enligt Sportbladets uppgifter betalar Celta Vigo omkring 50 miljoner för talangen.

– För svensk fotboll är det en väldigt bra affär. Sedan är det alltid klausuler. Vidareförsäljningsklausul är kutym, säger Jesper Jansson utan att vilja kommentera summan.

Swedberg själv:

 – Jag vill tacka alla i Hammarby – tränare, spelare, personal och alla som jag har spelat med ända sen jag var liten och som har hjälpt mig på denna resa. Vill även ge ett extra stort tack till fansen, det största med att spela i Bajen är att få ert stöd. En mäktigare känsla är svår att få än när man känner er bära fram en på planen. Det har varit fantastiska år och nu ser jag fram emot en ny utmaning men kommer alltid känna att Hammarby är mitt hem. Tack!

Var nära Ryssland

I vintras var Swedberg i princip klar för Lokomotiv Moskva.

En flytt som inte blev av efter Rysslands invasion av Ukraina.

Sedan dess har han omgärdats av rykten – och samtidigt gjort succé i allsvenskan.

– Det känns bättre för Williot att sälja honom till Spanien. Det är kanske den bästa ligan i världen. Jag tror förutsättningarna för honom att lyckas i Spanien är väldigt bra. Celta visade verkligen att dom ville ha honom. Hammarby-sagan slutade väldigt bra för Williot, säger Jansson.

60 min bara om Hammarbys silly season med sportchef Jesper Jansson: ”Lista med drömvärvningar”

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.