Nent köper damallsvenskan i fem år – historiskt avtal

Nent förvärvar rättigheterna till damallsvenskan kommande fem år.

Mångmiljonavtalet är historiskt.

– Otroligt härliga nyheter, säger anfallaren Stina Blackstenius.

Efter två år på Sportbladet Play flyttar den damallsvenska fotbollen till Nents plattformar. Nent förvärvar rättigheterna för fem år framåt. Enligt P4 Kalmar landar avtalet på 20 miljoner kronor.

Streamingtjänsten Viaplay kommer att visa alla matcher i damallsvenskan och minst två stormatcher per vecka kommer att sändas på TV6, på fredagar och måndagar. Det kommer också ett bli magasin med höjdpunkter och andra inslag.

Alla matcher kommer dessutom att visas i alla nordiska länder samt i Polen och Nederländerna.

Nyheten om avtalet presenterades under onsdag förmiddag på en direktsänd presskonferens.

Där deltog BK Häckens anfallare Stina Blackstenius och Hammarbys Madelen Janogy.

– Otroligt härliga nyheter. Man blir väldigt glad och det betyder väldigt mycket för svensk damfotboll och en satsning som kommer göra mycket för spelare, klubbar och alla som vill se våra matcher, säger Blackstenius.

– Jag tror att det är precis det här som behövs för att växa ännu mer och hänga med ute i Europa. Jag är otroligt glad, säger Janogy.

Målsättningen för Nent Group och elitklubbarnas intresseorganisation EFD är att göra damallsvenskan till världens främsta liga.

– Det känns spännande att kunna accelerera vår vision att bli en av världens mest konkurrenskraftiga ligor, säger EFD:s generalsekreterare Tomas Hozek.

Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group:

– Våra ambitioner är helt enkelt att tillsammans med Elitfotboll Dam bygga upp OBOS Damallsvenskan till att bli den bästa ligan i världen. OBOS Damallsvenskan är redan nu en otroligt starka liga med en passionerad fanbase och nu är det dags att ta den till nästa nivå.

Sportbladet säkerställer i och med ett nytt treårsavtal med EFD en redaktionell satsning på damallsvenskan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.