OBOS Damallsvenskan i fotboll

RÖSTA: Månadens spelare i damallsvenskan

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Hayley Dowd, Evelyne Viens eller Johanna Rytting Kaneryd är topp tre när juryn har sagt sitt kring månadens spelare i damallsvenskan.

Nu är det upp till er supportrar att rösta på er favorit.

Det har varit en intensiv period i damallsvenskan med mycket matcher. Sex omgångar har spelats under nomineringsperioden och nu har juryn tagit fram tre kandidater som stuckit ut lite extra under maj månad.

Spelarna som är nominerade är, utan inbördes ordning: Hayley Dowd - Djurgårdens IF, Evelyne Viens - Kristianstads DFF, Johanna Rytting Kaneryd - BK Häcken.

De tre har nu chansen att utses till månadens spelare av Elitfotboll Dam.

Men när juryn som består av lagkaptener och experter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam och Svenska Spel har sagt sitt så saknas det fortfarande röster.

Det är dags för er supportrar att utse er favorit.

Djurgårdens Hayley Dowd har med sina fem mål varit en starkt bidragande orsak till stockholmarnas fina svit på fyra raka segrar. Amerikanskan löper på allt och är ett ständigt hot för de damallsvenska försvaren.

Den kanadensiska anfallaren Evelyne Viens är en central uppspelspunkt för Kristianstad. Hon gjorde två mål i storsegern mot AIK men är en viktig kugge i anfallsspelet även om det inte är hon som öser in målen. En trygg spelare som kan hålla i bollen men också explodera och skapa chanser från ingenting.

Johanna Rytting Kaneryd är en matchvinnare för BK Häcken. Den riviga yttern ger energi och det märks att hon trivs i de stora matcherna. Målskytt mot såväl Rosengård som Linköping. Dessutom gjorde hon det matchavgörande målet mot KIF Örebro.

Det går att rösta fram till 3 juni 00.00. Vinnaren presenteras 6 juni.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Johanna Rytting Kaneryd

Hayley Dowd

Evelyne Viens