Håkan Sjöstrands svar om lottningen

Publicerad 2022-03-21

Håkan Sjöstrand under lottningen.

Håkan Sjöstrand förklarar de märkliga bilderna.

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare slår också fast att lottningen till cupfinalerna gick rätt till.

– Det är nog bara en spontan rörelse i situationen när jag står och blandar och pratar samtidigt, säger Sjöstrand.

Under söndagskvällen lottades finalerna i svenska cupen för damer och herrar.

Finallagen var redan klara men i ”Sportspegeln” bestämdes det vilka lag som skulle få fördel av hemmaplan. Svenska fotbollförbundets generalsekreterare drog först fram Rosengård som hemmalag mot Häcken, innan Hammarby fick hemmaplansfördelen mot Malmö FF.

Efter lottningen har en videosekvens från lottningen spridits i sociala medier och skapat spekulationer. När Håkan Sjöstrand lottade fram hemmaplansfördelen i damfinalen plockade han först upp en boll innan han la ner den, blandade runt lite till och tog upp den andra bollen som gav Rosengård hemmaplan.

Håkan Sjöstrand.

Sjöstrand förklarar bilderna

Håkan Sjöstrand skrattar lite när han hör om spekulationerna kring en riggad lottning.

– Det finns ingen substans i det, om det nu finns någon som tror att det finns en konspiration bakom. Det kan jag bestämt dementera, säger Sjöstrand.

Minns du vad du tänkte när du tog upp en boll först och sedan bytte?

– Det är nog bara en spontan rörelse i situationen när jag står och blandar och pratar samtidigt. Jag kan bestämt förneka att det finns substans i något eventuellt påstående.

”Inte fått någon reaktion”

Hade man kunnat arrangera lottningen på något annat sätt för att det inte skulle uppstå en situation där folk undrar och spekulerar?

– För att vara uppriktig: Vi har inte fått någon reaktion och jag tror inte ni heller har fått en massa reaktioner på så sätt. Om det är någon som har reagerat är det bara att berätta att det inte finns någon substans i det alls.

Häckens klubbchef Marcus Jodin kommenterade den uppmärksammade lottningen för Fotbollskanalen.

– Det är bara Håkan som kan svara på att en boll tas upp och läggs ner igen, det är väl det man ser. Vi tror naturligtvis att allt görs på korrekt sätt, det utgår vi från, säger han.