Andersson: ”Det är tungt, det är riktigt tungt”

Publicerad 2022-04-09

Fem insläppta mål och en vecka med ofrivilliga rubriker.

Andreas Andersson vill förståeligt blicka framåt efter förlusten mot Hammarby.

– Det är tungt, det är riktigt tungt. Både personligen för mig att släppa in fem mål och för oss som lag, men det är bara att fokusera på nästa match nu, säger Andersson.

Följ ämnen i artikeln

För en vecka sedan stod Andreas Andersson i målet när Gif Sundsvall spelade sin första match i allsvenskan 2022. På bänken satt inlånade målvakten Oscar Linnér. Efter matchen uttryckte Linnér sitt missnöje och efter en turbulent vecka kom beskedet att Gif Sundsvall bröt avtalet med Linnér.

– Jag tycker att det blommade upp fort och sen stängdes locket snabbt också. Jag tycker att klubben har hanterat det bra och det har inte påverkat oss inför den här matchen, säger en besviken Andersson efter 1–5-förlusten.

Du hamnade ofrivilligt i skottgluggen för något du egentligen inte var inblandad i under veckan, hur har det varit för dig?

– Jag har inte riktigt tänkt på det så, jag och Oscar var målvakter i samma lag när det hände. Hela försäsongen har handlat om att vi har konkurrerat på träningarna. Sen vad han har sagt och hur han han tänker, det får stå för honom, säger Andersson.

– Vi var alla med på att vi var fyra målvakter från början, det är inte optimalt. Det har varit hård konkurrens på varenda träning, varenda vecka, säger Andersson.

Andreas Andersson.
Andreas Andersson.

”Kan inte tycka synd om oss”

Hemmapremiären mot Hammarby blev tuff för den allsvenska nykomlingen. Gästernas första mål kom redan efter tio minuter och även om Saku Ylätupa kvitterade strax efter så rann siffrorna tillslut iväg till 1–5.

– Det är tungt, det är riktigt tungt. Både personligt för mig att släppa in fem mål och för oss som lag. Men vi kan inte tycka synd om oss, det är bara att komma tillbaka. Det är match snart igen, säger Andersson.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.