Hånlog efter förlusten – skickas nu ned till reservlaget

Publicerad 2021-08-18

Marcelo.

Lyon förlorade mot Angers med 3–0 i söndags.

I omklädningsrummet efter matchen stod Marcelo, 34, och hånlog – och nu skickar klubben ned brassen till reservlaget.

Marcelos olämpliga beteende i omklädningsrummet efter matchen i Angers motiverar detta beslut” skriver Lyon i ett pressmeddelande.

Det är inte sant!” skriver Marcelo själv på Instagram.

Lyon har fått en tuff start på säsongen.

I söndags följde klubben upp 1–1-premiären mot Brest med förlust 3–0 borta mot Angers.

Men det är inte bara resultaten som inte gått Lyons väg.

Efter 3–0-förlusten ska spelarna ha samlats i omklädningsrummet, varpå lagkaptenen Leo Dubois ska ha försökt peppa laget. Enligt franska L’Equipe ska den brasilianske försvararen Marcelo, 34, – som gjorde ett självmål i matchen – ha hånlett under lagkamratens peptalk.

Lyons tränare Peter Bosz ska ha blivit rasande på brassens beteende – och nu bekräftar klubben att de skickar ned Marcelo till reservlaget.

Marcelos olämpliga beteende i omklädningsrummet efter matchen i Angers motiverar detta beslut, som enhälligt togs av Olympique Lyonnais ledningsgrupp” skriver Lyon i ett pressmeddelande.

Lyons lagkapten Leo Dubois under en pressträff i Sverige med franska landslaget.

”Det är inte sant!”

I ett Instagram-inlägg kommenterar Marcelo själv Lyons beslut, och dementerar uppgifterna om att han ska ha hånlett i omklädningsrummet.

”Tyvärr ser jag på internet i dag att klubben berättar för världen att jag lämnar av en annan anledning. Det är inte sant! Snart kommer jag att uttala mig igen och berätta för er vad som händer. Vi har tur att vi har denna kommunikationskanal så att vi kan klargöra saker med transparens!” skriver brassen.

Enligt franska medier arbetar klubben nu även för att riva Marcelos kontrakt.