”Tänkte vad fan är det för fel på honom?”

Uppdaterad 2022-09-03 | Publicerad 2022-09-02

Erling Braut Haalands fyra mål mot Brann 2018 blev en vändpunkt. 

Men stjärnan kunde inte förstå att Ole Gunnar Solskjaer tog ut honom i startelvan. 

– Jag tänkte ”vad fan är det för fel på honom?”, säger han i Viaplays dokumentär ”Haaland: Valet”.

Följ ämnen

Erling Braut Haaland fick sitt stora genombrott i den norska ligan den 1 augusti 2018. Som 17-åring gjorde han alla fyra målen i sin sjunde match från start i Molde. 

Men att han fanns med i startelvan var ett mysterium för honom själv. 

– Jag var så sjukt dålig på träningarna veckan innan. När vi gjorde passningsövningar lyckades jag bara dutta till bollen. Jag tappade bollen varje gång jag hade den. Fråga bara Ole Gunnar, säger Haaland i dokumentären ”Haaland: Valet”.

– Och plötsligt, två dagar före match sa han (Solskjaer): ”Erling, jag tror att den här matchen passar dig så du ska starta. Då tänkte jag ”vad fan är det för fel på honom? Fan, nu måste jag leverera”.

Ole Gunnar Solskjaer tränade Erling Haaland i Molde.

Filtrerar vatten

Matchen blev dock en vändpunkt för Haaland som efter säsongen såldes till Red Bull Salzburg. 

– Det var som att allt vände. Då kände jag att även om jag var helt usel på träning så vänder det bara sådär, säger Haaland och knäpper med fingrarna.

Haaland berättar också i dokumentären att han är väldigt noga med att ta hand om sig själv. Han visar bland annat upp att han äter lokalproducerat kött (hjärta och lever i det här fallet) och filtrerar sitt eget vatten.

– Jag tror att det är väldigt nyttigt för kroppen, därför gör jag det, säger Haaland och visar upp sin filtreringsanordning.

”Haaland: Valet” har Viaplaypremiär på lördag. 

Följ ämnen i artikeln