Superskräll i CL: Barcelona föll mot Sjachtar Donetsk

Uppdaterad 2023-11-08 | Publicerad 2023-11-07

Barcelona kunde säkra en slutspelsplats i CL.

Så blev det inte.

Sjachtar Donetsk skrällde och vann med 1–0.

Läs också: Roony Bardghji hjälte för FCK i Champions League – sänkte Mancheter United


Barcelona skulle bara åka och hämta hem tre poäng och säkra ett avancemang i Champions League. Men Sjachtar Donetsk tänkte annorlunda.

Robert Lewandowski var farligt nära att ta bollen från Dmytro Riznyk i straffområdet under inledningen av matchen men efter det pressades stjärnspäckade Barcelona och målnollan spräcktes rättvist innan halvtidspausen.

Danylo Sikan matchhjälte

Ett snabbt anfall ställde Barcelona och avslutades med en hård nick i mål av den 22-årige Danylo Sikan.

Xavi öste in fyra nya stjärnor kort efter halvtid i ett försök att väcka sitt lag och förändra matchbilden men något mål blev det inte för spanjorerna.

Istället blev unge Sikan matchhjälte och superskrällen på Volksparkstadion var ett faktum.

– Vi är arga, vi förstod inte vad som skulle krävas av oss i matchen. Vi fick inte misslyckas och vi har misslyckats, säger Barcelonas tränare Xavi till Mundodeportivo.

Segern innebär att Sjachtar Donetsk går upp på sex poäng i gruppen, Barcelona är fortfarande i ledning med sina nio poäng.

I den andra tidiga CL-matchen tog Dortmund ett stort kliv mot en slutspelsplats. Den 30-årige tyske landslagsanfallaren Niclas Füllkrug inledde målskyttet med sitt första Champions League-mål.

Newcastle med sju skadade spelare och Sandro Tonali avstängd lyckades inte ta de viktiga poängen och är nu riktigt illa ute i ”dödens grupp” efter 2–0-förlusten.