Allsvenskan i fotboll

Blytung förlust för Djurgården i toppstriden

Av: 

Malin Wahlberg

Henrik Lundgren

FOTBOLL

FALKENBERG. Djurgården hade chansen att sätta press på Malmö FF i guldstriden.

Då släppte man in tre mål på fasta situationer mot Falkenberg.

– Det är för dåligt, det får inte hända, säger Emir Kujovic efter 2-3-förlusten.

Seger och man hade varit fem poäng efter Malmö FF, som i morgon spelar tufft derby på Olympia. 

Men Djurgården lyckades inte skaka liv i guldstriden, och tappade dessutom greppet om andraplatsen.

– Jätte-, jätteslarvigt av oss. Den position vi hade… det är mer i andras händer nu. Det är alltid skönare att ha det i egna händer, men det har vi inte nu. Vi får skylla oss själva, säger Emir Kujovic direkt efter Falkenbergs skrällseger. 

”Sätter oss själva i skiten”

Så dags hade Hammarbys supersena kvittering mot Häcken ännu inte nått fram, och Kujovic kunde några minuter senare i alla fall glädja sig åt att Djurgården trots allt har Europaplatsen i egna händer.

Men förlust mot jumbon Falkenberg, i det här läget?

– Vi sätter oss själva i skiten. Jag vet inte om jag jag någonsin varit med om att släppa in tre mål på fasta situationer i en och samma match? Vi är för dåliga, när andrabollarna dimper ner så är de hungrigare. Vi var inte där.

Vad säger det om er inställning?

– Svårt att säga nu så här direkt efteråt. Men det var inte så att vi gick ut och ställde ut skorna. Vi visste att det skulle bli svårspelat, med svåra förhållanden med vind och gräs och allting. Falkenberg är ett svårspelat lag. Men återigen, det är vi själva som sätter oss i skiten. Vi är för dåliga på de fasta situationerna, då spelar det ingen roll att vi gör en okej match om vi bortser från det.

”Falkenberg skickliga på det”

Djurgården vände sent mot Malmö FF efter två mål på fasta situationer. Nu fick de smaka på sin egen medicin och tränaren Thomas Lagerlöf tog det med jämnmod efter att Falkenbergstränaren Hasse Eklund påpekat att fasta situationer är en del av fotbollen.

– Falkenberg är väldigt skickliga på det, det vet vi om när vi kommer hit. Ska vi ha något att hämta så måste vi hantera det. Ha tålamodet även när tempot dras ner, att det ska flyttas fram spelare, att det tar en minut innan spelet kommer igång. Det handlar bara om att köpa det och ta hand om det. Men vi gör det inte tillräckligt bra i dag. Det är inte tillräckligt bra. Släpper man inte tre mål på fasta mot Falkenberg så får man svårt att vinna fotbollsmatcher. Vi räckte inte till i dag helt enkelt. 

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Nobbat Dif-kontrakt: ”Jag vill inte ta några pengar så...”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Haris Radetinac

Fredrik Ulvestad

Magnus Eriksson

Djurgårdens IF

Falkenbergs FF