”Jag är den som dansar mest och höjer stämningen”

LINKÖPING. Filippa Curmark är inte bara en av seriens bästa mittfältare.

Hon är också Göteborgs bästa festprisse.

– Jag hoppas vi får nån bonus av Bronsman (Peter, ordförande) så vi kan investera i en bättre högtalare, säger hon i guldyran.

Guldfirandet pågår för fullt för Kopparberg/Göteborgs spelare efter den historiska titeln för laget. 

Julia Zigiotti Olme gjorde tidigt ”sälen” över det alkoholdränka omklädningsrumsgolvet samtidigt som ramsorna och sångerna avlöste varandra.

Filippa Curmark pekas ut som den i laget som är bäst på fest. 

– Jag är en sån som går all in i allt jag gör. Jag är den som dansar mest och höjer stämningen i laget. Men jag har lite röst kvar och ska spara den och vara lite lugn nu så jag orkar hela kvällen, säger 25-åringen.

Curmark kom för några år sedan på en segerramsa till laget, och ändrade texten från ”tre poäng” till ”SM-guld” så att den skulle passa till guldfirandet.

– Jag fick ändra lite lyrics på den i veckan ifall det skulle bli guld. Sen vill man inte tänka ifall det blir. Men vi har haft i huvudet hela veckan att vi ska fan vinna. Vi har en harmoni i laget och alla tror på varandra, det känns bara så jäkla gött.

”Svindåliga högtalare”

Istället för traditionella guldhattar fick spelarna guldhjälmar av byggjobbarkaraktär.

– Jag känner att vi jobbat tillräckligt, man hade nästan velat ha en semesterhatt skulle jag säga. Och den sitter ju inte riktigt bra den här hatten…. Vi kanske kunnat önskat oss lite bättre, haha.

Efter den stora segerfesten i omklädningsrummet i Linköping är planerna för kvällen inte klara, mer än att den ska fortsätta på bussen.

– Ja herregud, antingen kommer bussresan ta typ sex timmar eller en timme, det beror på. Men vi måste ju uppgradera vår högtalare, den är svindålig. Jag hoppas vi får nån bonus av Bronsman (Peter, ordförande) så vi kan investera i en bättre högtalare. Det är en investering för framtiden.

Curmark berättar att hon hoppas att fansen väntar på Valhalla IP när de kommer till Göteborg då de gärna vill dela den här segern med dem när året varit som det varit. Efter det och fest helst hela natten ser hon fram emot att lyfta bucklan på hemmaplan när serien avslutas nästa helg.

– Det ska bli gött att lyfta den. Vi har tränat i gymmet så man orkar nog lyfta den där bucklan, säger hon.

Mittfältaren har varit en av de stora huvudfigurerna i laget under säsongen och fått a-landslagsdebutera efter framgångarna på planen. Karriärens första guld betyder mycket för henne, liksom för lagkamraten Pauline Hammarlund då de varit i klubben länge och haft tuffa år med skador.

– Vi grät faktiskt en skvätt hon och jag. Vi har gått igenom väldigt mycket, haft motgångar med otroligt mycket skador – och hållit ihop i flera år. Det blir väldigt känslosamt när man kämpat så hårt. Det är liksom inget man tar för givet, att vinna såhär.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.