Polisen utreder flera av Norrbys matcher för matchfixning

Av: Hugo Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Polisen har inlett en matchfixningsundersökning om ett flertal Norrby IF-matcher i Superettan förra säsongen – det avslöjade Expressen i dag.

Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, berättar att man haft ett möte med Norrby IF:s a-lag.

– Både för att komma vidare i utredningen och för att förhindra att laget utsätts för nya försök till otillåten påverkan till seriespelet, säger han till Sportbladet.

Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, berättar att polisen inlett en förundersökning om misstänkt matchfixning – vilket Expressen var först med att avslöja. Det ska röra sig om ett flertal av Norrby IF:s matcher i Superettan under förra säsongen.

– Vi har en utredning gällande misstänkt matchfixning under förra säsongen. Det rör sig om mer än en match, säger han till Sportbladet.

Förhindra nya försök till otillåten påverkan

– Vi har ett bra samarbete med Norrbys ledning. Vi har träffat hela a-laget för den här säsongen, både för att komma vidare i utredningen och för att förhindra att laget utsätts för nya försök till otillåten påverkan till seriespelet, säger Fredrik Gårdare till Sportbladet.

Hur har samtalen gått?

– Vi har träffat hela laget samtidigt och jag kan inte gå närmare in på mötet. Men det var ett bra möte och det är naturligtvis tråkiga nyheter och det är väldigt obehagligt för spelare och ledare. Vi från polisen finns ju till för fotbollen och för Norrby. Det är vi som ska se till så att de är trygga och inte utsätts för otillåten påverkan från kriminella nätverk.

”Det är ingenting som vi kan gå ut med”

Vad har ni fått för signaler som lett till utredningen?

– Det är ingenting som vi kan gå ut med.

Norrby IF:s klubbchef David Kryssman berättar att klubben samarbetar med polisen – och förklarar att det inte är föreningen som är misstänkt.

– Vi som klubb är öppna för att hjälpa polisen så gott vi kan. Polisen har större kunskap om ämnet nu och är mer riktade mot individer än föreningen. Det är inte hela föreningen som misstänks. Vi försöker göra så gott vi kan och har en god dialog med Fredrik Gårdare och hans grupp, säger klubbchefen David Kryssman till Expressen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.