Tvingats spela med smärtlindring för sin brutna tå

Emma Berglund.
Emma Berglund.

GÖTEBORG. Rosengårds Emma Berglund har spelat flera matcher med smärtlindring.

Mittbacken bröt tån i en tidig vårmatch.

– Nu får jag chansen att vila den. Det är inte sunt att sitta och köra in sprutor i kroppen, säger hon.

Det var ett känslomässigt möte för Rosengårds back, som förra säsongen var lagkapten i Kopparbergs Göteborg.

Förlusten sved, men mitt i all besvikelse finns det en liten lättnad för Emma Berglund. Nu kan hennes värkande tå få chans att läka. Emma Berglund har tvingats spela med smärtlindring för en bruten tå i vänster fot sedan skadan under cupmatchen mot Vittsjö den 14 mars.

– Det har jag fått göra, men det trodde jag hade gått under radarn.., säger Emma Berglund med ett skratt.

”Är inte sunt”

Skadan har stört henne främst mellan matcherna.

– Det är smärtan och svullnaden som har irriterat. Att ta på sig fotbollsskorna har inte varit jätteskönt. Men jag har inte ägnat det en tanke under match, säger hon och medger att smärtlindringen gjort sitt men ska bli skön att slippa.

– Det är inte sunt att sitta och köra in sprutor i kroppen, säger hon.

Under förra säsongen hade Emma Berglund problem med sina hälsenor, den problematiken har hon klarat sig utan den här säsongen.

– Hälsenorna har jag fått full koll på. Så här många matcher jag har spelat nu har jag inte gjort på flera år, säger hon.

Välbehövd vila

Mot BK Häcken bildade hon ett stabilt mittbackspar med Glodis Perla Viggosdottir. Enda misstaget var i samband med målet av Stina Blackstenius.

– Målet kändes lite enkelt sett från en försvarsspelare. Det blir grötigt, bollen dimper bara ner och då är Stina där, säger Emma Berglund och konstaterar:

– Vi har spelat åtta matcher på 30 dagar med få vilodagar emellan. Det tar ut sin rätt till slut och kanske det som bidrar till att vi står med många bolltapp och misstag däremellan. Det är där man ser att vi är mentalt trötta, jag tror att det är många som grämer sig över små misstag. Det är surt, det kände som en jämn match.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.