”Det är väldigt mycket känslor”

Madelen Janogy om att vara tillbaka i Blågult

Publicerad:

FOTBOLL

10 mars 2020 var senast.

Nu har Madelen Janogy dragit på sig landslagströjan igen.

– Fantastiskt kul, säger 25-åringen.

25-åriga Madelen Janogy fick hoppa in i Sveriges 4–2-seger över Polen under tisdagen. Det var Hammarby-anfallarens första landskamp sedan 10 mars förra året. 25-åringen, som varit borta från fotbollen på grund av psykisk ohälsa, njöt över att få vara en del av Blågult igen.

– Fantastiskt kul att vara tillbaka och det betyder otroligt mycket. Det är alltid en ära att få representera landslaget. Väldigt skönt att vara tillbaka och få spela lite, jag var otroligt taggad på att gå ut och köra, säger hon på presskonferensen efteråt.

Kändes det som ett år sedan du var med senast?

– Det känns inte som det var ett år sedan, jag kom in väldigt fort i allt redan första gången jag kom med, det är en väldigt bra grupp. Det är lätt att komma in i det och så var det den här gången också.

– Det är väldigt mycket känslor och väldigt mycket glädje. Det är något man har haft som mål, att få träffa alla och spela på den här nivån, representera landet. Jag är otroligt stolt och glad.

Förbundskapten Peter Gerhardsson:

– Hennes egenskaper att dribbla och komma in tycker jag att hon visade i dag. Det är skönt att hon är tillbaka. Hon ska utmana, dribbla och ta sig förbi motståndare. Hon har en bra utvecklingsmiljö nu i Hammarby, säger han.

”Små marginaler”

Vad har Janogy för chanser att vara en del av OS-truppen?

– Det finns ingen procentsats eller något sådant. Jag ska se matchen igen och se matcher i vår – det blir en bedömning som ligger till grund för nästa landslagstrupp. Det är en konkurrenssituation på alla positioner och det ska det vara. Det kommer vara små marginaler på vissa håll och kanter.

Janogy själv om sina chanser:

– För min del handlar det bara om att köra på och träna på i klubblag. Försöka göra det jag kan. Jag tänker väl inte så mycket på vad som kommer utan jag fokuserar mer på här och nu, det jag kan påverka – och det är vad jag gör i klubblag och hur jag tränar sådär. Det är väl egentligen det jag fokuserar på.

– Jag har kunnat träna på bra nu och känner mig stark, det är bara att köra på.

För Blågult väntar ytterligare en samling i juni, därefter tar Peter Gerhardsson ut OS-truppen i slutet av juni. I OS-truppen finns det endast plats för 18 spelare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.