Eriksen får inte fortsätta i Inter: ”Kan inte få grönt ljus”

Uppdaterad 2021-11-12 | Publicerad 2021-07-22

Tiden i Serie A verkar vara över för Christian Eriksen.

Francesco Braconaro, som sitter i tekniska vetenskapliga kommittén för ligan, bekräftar att dansken inte kommer få spela med hjärtstartare inopererad.

– Han kan inte få grönt ljus för att spela i Italien, säger han enligt bold.dk.

Christian Eriksen drabbades av hjärtstillestånd i Danmarks EM-premiär. Hans läge stabiliserades men för att det inte skulle ske igen opererades en defibrillator in, en typ av hjärtstartare.

Direkt började det spekuleras kring om detta skulle avsluta hans tid i Inter, som han vann ligan med så sent som i våras.

Kommer inte göras undantag

Nu bekräftar Fransesco Braconaro, som sitter med i den tekniska vetenskapliga kommittén för Serie A, att så är fallet. Det kommer inte göras något undantag för dansken. Så länge han har hjärtstartaren inopererad kommer han inte få spela i Serie A.

– Om spelaren tar bort defibrillatorn och det kan konstateras varför han drabbades av hjärtstilleståndet, då kan han återvända och spela för Inter, säger han enligt bold.dk.

Eriksens nuvarande kontrakt med Inter sträcker sig till 2024.

Dansken har tidigare spelat för Ajax, mellan 2010 och 2013. I Eredivisie, nederländska ligan där Ajax huserar, är det tillåtet att spela med en hjärtstartare inopererad.