Svaret på Mourinhos kritik: ”Exakt lika”

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP
FOTBOLL

José Mourinho har klagat på spelschemat.

Nu kommer svaret från Ajaxtränaren Peter Bosz.

– Titta bara på antalet spelare han kan rotera, säger han.

Manchester United och Ajax möts i Europa League-finalen på Friends Arena i Solna om en vecka.

Men för José Mourinhos United har det mesta inför finalen handlat om portugisens klagomål på spelschemat.

– Jag säger som jag sagt tidigare – tack (domaren) Michael Oliver. Tack för att vi är ute ur FA-cupen. Hade vi gått till FA-cupsemifinal hade det varit en total katastrof, sa Mourinho i går och syftade på spelschemat.

– Jag vet inte när vi skulle ha spelat den matchen. Jag har aldrig varit med om en liknande situation och dessutom mängder med stora skador.

”Spelar med helt olika lag”

Mourinho har även klagat på att Ajax säsong tog slut redan i söndags medan United under den veckan fram till finalen spelar tre matcher.

Men nu kommer svaret från Ajaxtränaren Peter Bosz – som inte alls håller med.

– Om man tittar på startelvorna och den taktik han använt under säsongen så är det två helt olika lag – ett lag för Europa League och ett lag för Premier League, säger Bosz enligt Daily Mirror.

Och Ajaxtränaren köper inte Mourinhos resonemang om att Ajax är mer utvilat efter att ha spelat 53 matcher – jämfört med Uniteds 61 – när matchen spelas på onsdag.

Om de spelare han tänker använda till Europa League inte spelar i helgen i Premier League, så har de haft lika mycket vila och exakt samma förberedelser som mina spelare – och titta bara på antalet spelare han kan rotera...

ARTIKELN HANDLAR OM