Ska driva båda jättearenorna

Friends Arena får samma driftsägare som Tele2

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
Friends arena.
FOTBOLL

Friends Arena får samma driftsägare som arenorna i Globen-området.

Det står klart sedan Anschutz Entertainment Group (AEG) skrivit ett tioårigt avtal med Arenabolaget, delägt av Svenska fotbollförbundet och Fabege.

AEG driver sedan tidigare Globen, Tele2 Arena, Hovet och Annexet i Stockholmsområdet. Nu står det klart att företaget även tar över driften av Friends Arena.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att driftsbolaget Nationalarenan i Solna AB blir ett helägt dotterbolag till AEG:s arenabolag i Sverige, Stockholm Live AB.

”Vi är stolta”

– Vi är naturligtvis stolta över att ha fått förfrågan och förtroendet att driva Nationalarenan för fotbollslandslaget, likväl Sveriges största multievenemangsarena och hemmaplan för AIK i Allsvenskan. Tillsammans med de andra arenorna vi driver i Stockholm, får vi nu ännu större möjligheter att marknadsföra och utveckla Stockholm som evenemangsstad, säger Marie Lindqvist, VD för Stockholm Live och AEG i Sverige.

Friends Arena drevs tidigare av Lagardére men det franska företaget valde i början av april att avsluta samarbetet med Svenska fotbollförbundet och Fabege, som deläger Arenabolaget.

Avtalet mellan AEG och Arenabolaget är skrivet över tio år.

ARTIKELN HANDLAR OM