Hasse Backe sågar Gustav Engvall

Foto: CMORE

avErik Karlsson, Per Bohman

FOTBOLL

”Gnällande, pipande och svingade spelare”

Gustav Engvall sågade sin förra klubb IFK Göteborg och deras hantering av hans Bristol-affär inför dagens möte.

Ett beteende som C Mores expert Hasse Backe rasar mot.

– Jag blir smått vansinnig, säger han.

– Han får såga mig hur mycket han vill, säger Gustav Engvall till Sportbladet.

Det var när Gustav Engvall gästade BBpodd och pratade om sin flytt till Bristol City som han sågade IFK Göteborgs sportchef Mats Gren längs med fotknölarna.

– Det är sportchefen Mats Gren som har betett sig väldigt illa mot mig och det känns väldigt tråkigt att min sportchef kunde få mig att må så dåligt, sa han.

Dagen efter utvecklade han för Sportbladet.

– Det kom bara sådär. Jag fick någon fråga och tänkte att det var lika bra att berätta. Innan har jag bara sagt att jag inte kommer att säga något om det men jag tycker att det ska komma fram att det sköttes så.

”Etta på Fifa-lista över gnällande spelare”

Uttalandet skapade såklart en hel del uppståndelse inför dagens möte mellan IFK Göteborg och Engvalls nya lag, Djurgården.

Men alla uppskattar inte frispråkigheten. C Mores expert Hasse Backe sågade Engvall ordentligt inför matchen.

– Jag blir smått vansinnig. Sverige måste vara ohotad rankningetta på en Fifa-lista för gnällande, pipande och svingade spelare. Ser du på klubbar som är högpresterande år efter år är det väldigt lite som kommer ut från de klubbarna, säger han och fortsätter:

– Gustav Engvall efter tre mål mot Örebro; fokusera nu på ditt spel och se till att det fungerar. Det ger ingenting att gå ut och svinga mot tidigare arbetsgivare, det bara skadar.

”Bara en slump”

Efter matchen bemötte Gustav Engvall kritiken.

– Jag bryr mig inte. Han får såga hur mycket han vill, säger han och fortsätter:

– Jag ville inte svinga mot någon. Jag vill bara vara ärlig, inget annat. Jag fick ut det jag ville: den hundraprocentiga sanningen. Jag står för det jag har sagt. Det är bara en slump att det kom innan matchen mot Blåvitt, säger Engvall.

ARTIKELN HANDLAR OM