Smällen: Olsson har slagit upp skadan – missar ny match

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Olsson och Kerim Mrabti.
FOTBOLL

Jonas Olsson är skadad sedan tidigare.

Det kan bli ännu värre för Djurgården.

– Det är inte säkert att Kerim Mrabti kan spela. Han är med i truppen, men vi får se, säger tränaren Özcan Melkemichel inför matchen mot Norrköping.

Comebacken i mötet mot Halmstad blev kortvarig. Jonas Olssons ljumsksmärtor blev för svåra och mittbacken tvingades kliva av i halvtid.

Nu meddelar Djurgården det väntade beskedet att Olsson slagit upp lite av sin skada och speltid i matchen mot IFK Norrköping på måndag är uteslutet.

Hoppfullt – men oklart

– Han missar definitivt matchen. Det som är bra är att skadan inte är värre, men han måste få träna ordentligt med laget innan vi släpper in honom. Vi får se om han kan vara med mot Örebro längre fram.

För Kerim Mrabti är diagnosen mer hoppfull, men inte entydigt positiv. Mittfältaren lämnade matchen mot Halmstad med en stukad fot och fortfarande problem.

Testas på uppvärmningen

– Det var en smäll på foten som blev en stukning. Han körde på ordentligt under den matchförberedande träningen men har fortfarande smärta i foten. Det är inte helt säkert att Kerim Mrabti kan spela. Han är med i truppen, men vi får se. Det är inte hundra procent, säger Özcan Melkemichel och berättar att Mrabti kommer testas på uppvärmningen.

Djurgården och Norrköping möts kl 17.30 på Tele2 Arena på måndag.