Stor polisinsats mot engelska klubbarna

Slog till mot Newcastle och West Ham – vd:n gripen

Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix
Newcastle blev i veckan klara för Premier league.
FOTBOLL

I måndags tog Newcastle klivet upp i Premier League.

Nu är klubbens vd Lee Charnley gripen av polis som del i en större utredning där även London-klubben West Ham ingår, skriver Sky Sports.

”Den här utredningen skickar en tydlig signal att om du begår skattebrott så kommer du få känna av konsekvenserna”, skriver brittiska skatte- och tullmyndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter från England, som återges av bland annat Sky Sports och The Mirror, är Newcastles vd Lee Charnley som en av flera personer inom den professionella fotbollen gripen av polis. Gripandet skedde i samband med att brittiska skatte- och tullmyndigheten (HMRC) på onsdagen gjorde ett större tillslag mot flera adresser i Storbritannien.

”Flera män gripna”

”HMRC har gripit flera män som jobbar inom den professionella fotbollsindustrin efter misstankar om skattefusk och försäkringsbedrägeri. 180 HMRC-anställda har varit involverade över Storbritannien och Frankrike i dag. Utredarna har sökt igenom ett antal fastigheter i nordöstra och sydöstra England och gripit flera män samt omhändertagit affärsdokument, finansiella dokument, datorer och mobiltelefoner”, skriver skatte- och tullmyndigheten i ett pressmeddelande.

Foto: Daniel Hambury / TT / NTB Scanpix

Genomsökte hemmaarenorna

Enligt Sky Sports ska Newcastles träningsanläggning och hemmaarena, liksom West Hams hemmaplan London Stadium, ha genomsökts. The Sun skriver samtidigt att flera nyckelpersoner även gripits av fransk polis.

Bakgrunden ska enligt Sky Sports vara misstankar om skattefusk i samband med spelarövergångar samt försäkringsbedrägerier som klubbarna kan ha gjort sig skyldiga till.

”Den här utredningen skickar en tydlig signal att om du begår skattebrott så kommer du få känna av konsekvenserna. Eftersom det här är en pågående utredning kan HMRC inte uttala sig om fler detaljer”.

ARTIKELN HANDLAR OM