Thern: ”Man behöver inte någon jävla uppvärmning”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Han hann knappt värma upp – men blev segerskytt.

Simon Thern, 24, sköt in matchens enda mål i Stockholmsderbyt efter 56 sekunder på planen.

– Man behöver inte någon jävla uppvärmning, säger Thern.

Simon Thern hade haft problem med en baksida i veckan och inledde därför derbyt mot Djurgården på bänken. Men efter 20 minuter fick 24-åringen hoppa in på grund av en skada på Per Karlsson.

Lånet från Heereveen stod för ett succéinhopp. Han hade inte ens varit på planen i en minut när han blev serverad av Eero Markkanen. Thern drog till med högerfoten och sköt in 1–0 via spelare i Djurgården.

”Smakar mumma”

– Det var nog inte första touchen, det var nog andra eller tredje. Kim sparkade ner mig det första han gjorde. Väldigt skönt. Om man ser till matchbilden så var vi ganska tillbakatryckta, att få gå härifrån med 1-0 smakar mumma, säger Thern.

– Man behöver inte någon jävla uppvärmning. Jag sa till fystränaren: ”värma upp och sån skit”. Det är bara att hoppa. Framför allt när man har haft lite skavanker. Det var jävligt skönt att göra första målet, spräcka den målnollan så förhoppningsvis rullar det på nu.

”Han var bäst på plan”

24-åringen var inte helt nöjd med att AIK inte anföll mer, han upplevde att spelarna blev fega. Han hyllade defensiven rejält.

För vår gode kära målvakt (Kyriakos Stamatopoulos), han var bäst på plan, säger Thern.

– Det defensiva spelet finns det inte mycket att klaga på. De tre centrala, ”Nisse” alltså. Jag är jävligt imponerad, det måste jag fan ge dem. De är uppe och duellerar om varje boll och de är där med en tå när bollen ska skjutas in. ”Nisse” sträcker ut ett ben, Jesper tåar iväg bollen och Sauli är där med sitt huvud och slänger sig. Jag tycker de gör det jättebra.

ARTIKELN HANDLAR OM