Rycket: De kan bli mästare på fredag

avAndreas Käck

FOTBOLL

Här är Chelseas sista guldryck: Seger, 3–0, mot Middlesbrough.

Nu kan ”The Blues” säkra ligatiteln på fredag.

– Ju tidigare, desto bättre, säger Cesc Fàbregas.

Foto: John Patrick Fletcher / Imago Sportfotodienst Gmbh

Tottenham har flåsat Chelsea i nacken.

Men helgens oväntade derbyförlust mot West Ham grusade ”Spurs” drömmar om guld.

Man gav den blåklädda rivalen från västra delen av huvudstaden chansen att rycka och skapa sig en sju poängs stor lucka.

Gick på knock

Och mycket riktigt; Chelsea gjorde inget som helst misstag när de på måndagskvällen fick besök av nästjumbon Middlesbrough.

Halvvägs in i den första halvleken höll sig Diego Costa framme på ett Cesc Fàbregas-instick och tryckte in sitt 20:e mål för säsongen fram till 1-0 – och tio minuter senare hittade Cesar Azpilicueta fram till Marcos Alonso som dubblade ledningen till 2-0.

Därefter var det en enkel transportsträcka för Chelsea fram till tre nya poäng och i den 65:e minuten kunde Nemanja Matić fastställa slutresultatet 3–0, återigen efter assist av Cesc Fàbregas.

– Cesc var fantastisk i kväll. Han fick inte så mycket speltid i början av säsongen men han bet ihop och vann tillbaka sin plats i startelvan. Nu är han en väldigt viktig spelare för oss, säger tränaren Antonio Conte.

– Jag har mognat väldigt mycket som person den här säsongen. Folk har sagt att jag är fel spelartyp för Antonio Contes lag och att jag borde lämna klubben. Men jag tog det som en utmaning, och nu är jag här, säger Fàbregas, som gjort tio assist på elva starter.

”Inget att vänta på”

Segern gör att Chelsea toppar ligan på 84 inspelade poäng, alltså sju före Tottenham.

Bara tre matcher återstår och det innebär att Chelsea kan säkra ligatiteln redan nu på fredag, borta mot West Bromwich.

– Ju tidigare, desto bättre. Det finns inget att vänta på. Om vi kan vinna nu på fredag så ska vi se till att få det avklarat, så kan vi fokusera på FA-cupfinalen sen, säger Fàbregas.

Antionio Conte fyller i:

– Vi har visat en stor hunger hela säsongen och nu är vi väldigt nära den där titeln. En seger till så får vi fira, säger han.

För Middlesbrough väntar nedflyttning till The Championship.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM