”Det är långt ifrån kris”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Omar Eddahri.
FOTBOLL

Jumbo i allsvenskan – inte önskvärda av motståndarnas fans.

Men AFC Eskilstunas lagkapten Omar Eddahri vill inte prata om kaos.

– Det är inget ämne i omklädningsrummet. Det är långt ifrån kris, säger Eddahri efter 1-2 mot IFK Norrköping.

Det blev femte förlusten på åtta matcher.

AFC Eskilstuna klarade inte av att stå emot IFK Norrköping i första halvlek. ”Peking” gick fram till 2-0 efter mål av Niclas Eliasson och Kalle Holmberg.

AFC:s lagkapten Omar Eddahri bröt lagets måltorka – första fullträffen på cirka 280 minuter – när han nickade in reduceringen i den 57:e minuten.

”Kanske låter konstigt”

Men närmare än så kom inte den allsvenska jumbon.

– Tufft, ännu en förlust, vi är inne i en tuff period. Man måste vara jobbig och vara sådan som inte ger upp, det kommer att hjälpa oss i längden, säger Eddahri.

– Jag går ut för att vinna varje match. Det kanske låter konstigt med tanke på den situationen vi är i, men jag tror verkligen att vi ska vinna varje match. Vi har haft det jobbigt med skador, avstängningar och massa skit.

Känns det jobbigt - är det uppgivet i truppen?

– Nej, absolut inte. Långt ifrån kris. Jag känner så i alla fall, det är inte 20 poäng till säker mark. Vi kommer att vinna, vi kommer att vinna.

Är det samma känsla i laget?

– Jag hoppas verkligen det, jag kan bara tala för mig själv. Jag försöker få in det hos grabbarna, jag hoppas de tar till sig det. Jag hoppas de känner så, annars har vi riktiga problem.

– Vi försöker glömma det som har varit. Det är så man måste tänka. Om man sitter och tänker på gamla förluster är man förlorad. Det går inte att ha det tänket.

Struntar i motståndarfansen protester

Tidigare på fredagen gick Malmö FF:s supportrar ut och berättade att man kommer att bojkotta bortamatchen mot AFC Eskilstuna. ”Vi ser en förening som motarbetar föreningsdemokratin”, skriver MFF Support i ett uttalande.

IFK Norrköpings fans delade ut lappar på Tunavallen i samband med dagens match. De uppmanade folk att bojkotta AFC Eskilstuna och i stället stödja andra lokala föreningar.

Aktionerna från motståndarnas supportrar påverkar inte AFC:s spelare enligt Omar Eddahri.

– Ingenting. Vi diskuterar inte det, vi sköter vårt på planen.

Men ni ser väl det?

– Vi ser det, men det är inget vi pratar om, det är inget ämne i omklädningsrummet om man säger så.

Ingen kris i AFC då?

– Nej, ingen kris.

Tycker du att Pelle Olsson ska fortsätta som tränare för er?

– Ja, gärna.

ARTIKELN HANDLAR OM