Asoro om Arsenalryktet: ”Kom som en chock”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pontus Orre

LUBLIN. Arsenal ryktas vara nära att värva Joel Asoro.

Nu bekräftar U21-anfallaren intresset.

– Det kom som en chock, säger Sunderlandsvensken. 

Joel Asoro har bara spelat nio minuter A-lagsfotboll i Sunderland den här säsongen. Ändå togs han ut i Håkan Ericsons trupp till U21-EM och förbundskaptenen pekade ut 18-åringens snabbhet som den kanske största anledningen till beslutet. 

– Folk blev ju lite chockade för jag har spelat väldigt lite A-lagsfotboll. Det är klart att folk blir förvånade, men vi får se vad som händer, säger Asoro.  

U21-landslaget anlände till polska Lublin på måndagseftermiddagen och tränade på Stadion Miejski. Asoro, som alltså bara gjort ett inhopp i Premier Leauge men spelat bra i Sunderlands U23-lag hoppas på speltid under mästerskapet, men mest snackas det om 18-åringens framtid i klubblaget.

”Vet att de är intresserade”

Under söndagen kom uppgifter från Sunderland Echo om att Arsenal är nära att värva Asoro och Benjamin Mbunga-Kimpioka för fem miljoner pund. 

– Det kom som en chock. Det är klart klubbar tar kontakt och sådär, men det är min agent som har hand om det. Jag försöker fokusera på min fotboll så länge. 

Vad har du hört själv? 

– Jag har hört lite grand, men om jag tänker på det för mycket blir det ”tänk om, tänk om”. Jag försöker att inte tänka på det för mycket.

Du vet att de är intresserade i alla fall

– Ja, det vet jag. 

När Sportbladet pratade med Asoro om framtiden förra veckan var han tydlig med att han inte ville spela i U23 mycket längre.

–  Vi får se. Jag kan inte säga så mycket nu. Det är klart man inte är glad när man inte får spela så mycket, men det är ändå min första säsong så jag kan inte förvänta mig för mycket, men jag vill spela mer A-lagsfotboll, sa han då.

Asoro har dock en annan favoritklubb som han hoppas få spela i någon gång under karriären. 

– Drömmen, om allt skulle gå bra, när jag blir lite äldre så vill jag helst spela i Real Madrid. Det är min drömklubb, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM