Johan Dahlin

Dahlin om återkomsten: ”Min dröm och mitt mål”

Av: 

Stefan Alfelt

Johan Dahlin är tillbaka där han vann SM-guld.
Johan Dahlin är tillbaka där han vann SM-guld.

FOTBOLL

MALMÖ. Med Johan Wiland och Johan Dahlin får MFF två målvakter på absolut toppnivå.

Men ingen av dem vill ha ett rotationssystem.

– Jag tror det är viktigt att man har ett val man kan känna sig trygg med, säger Johan Dahlin.

Konkurrensen har han inget emot. I sin förra sejour i Malmö hade han nuvarande landslagsmålvakten Robin Olsen att fajtas med. I turkiska Gençlerbirliği blev konkurrenssituationen än tuffare och inte heller i Midtjylland fick Dahlin stå varenda match.

– Är du tillräckligt bra spelar du. Är du inte tillräckligt bra sitter du på bänken. Vill man vara på översta hylla gäller det att prestera hela tiden, konstaterar han.

Och han är fast besluten om att prestera.

– Jag tror att jag har jättemycket kvar. Jag tror jag har mina bästa år om ett par år.

”Kanske inte sunt”

Guldsäsongen 2016 ansågs Johan Wiland av många som en av de starkast bidragande till MFF:s seger. Att en bra målvakt petas är sällsynt. Det sker oftast först efter ett antal misstag.

– Så är det ju, men så har jag inte tänkt. Nu är Johan här och nu spelar han. Jag kommer göra mitt för att visa att jag ska spel, säger Dahlin.

– På kort sikt ser jag inga problem. Det är bra för båda parter, tror jag. Det sporrar den andre att göra bättre ifrån sig och visa att man är värd platsen. På längre sikt är det kanske inte sunt.

– Jag är van med att man är ganska jämbördiga men att man ändå har en känsla av att man ska få spela hela tiden. Sporren av att vilja bli bättre hela tiden tror jag är jätteviktig.

Han lämnade Malmö 2013 och kommer tillbaka mer mogen. Både som målvakt och människa.

– 2013 var jag väldigt hungrig på allting. Nu är jag väldigt sansad. Trygg. Jag har inga framtidsplaner, mer harmonisk. Har ingen dröm om att komma till England eller Italien. Jag vill nå allt här.

– Nu finns det ingenting. Nu vet jag att det här är min dröm och mitt mål. Nu ska jag bara flytta det sportsliga vidare, nå en formtopp och hitta det bästa av mig. Jag vet att det är här. Innan trodde jag att man måste vara någon annanstans, i en stor liga för att nå det bästa men det tror jag inte längre. En trygghet och ett bra liv utanför ger det bästa av mig, säger Johan Dahlin.

Wiland på väg bort

Johan Wiland säger till Kvällsposten att han inte tycker att ett rotationssystem är bra för någon

Ryktesvis är han också på väg till Hammarby och sin familj i Stockholm men eftersom Johan Dahlin inte är klar för spel i de inledande Champions Leaguekvalmatcherna får en sån flytt vänta åtminstone till slutet av transferfönstret.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Johan Dahlin

Johan Wiland

Malmö

Robin Olsen

Allsvenskan i fotboll