Stack spelare med nål: ”Dödade nästan”

Juan Otero (till vänster) ska ha blivit offer för Federico Allendes mål.
FOTBOLL

Argentinsk fotboll skakas av en skandal.

Under cupmötet mellan Estudiantes och Sport Club Pacifico tog mittbacken Federico Allende med sig en nål ut för att stoppa sina motståndare.

– Jag lovar, jag dödade nästan, säger Allende.

Division 4-laget Sport Club Pacifico stod för en praktskräll i den argentinska cupen när fjolårets ligatvåa i högstaligan, Estudiantes, besegrades med 3–2.

Men nu skakas matchen av en stor skandal.

Pacifico-mittbacken Federico Allende hade med sig en nål ut för att hota och sticka motståndaranfallaren Juan Ferney Otero under matchen.

– Jag var tvungen att använda mig av den gamla skolan – som den store Bilardo. Jag hade en nål med mig ut och jag lovar, jag dödade nästan Juan Ferney Otero, säger Allende till argentinsk radio, enligt ESPN, och fortsätter:

– Han kommer att hata mig, men det är så fotboll fungerar. Du måste tappa respekten för dina motståndare och vi visste att vi var tvungna att spela smutsigt.

”Stack mig fyra gånger”

Juan Ferney Otero, med meriter från det colombianska U20-landslaget, säger att han gjorde domaren uppmärksam på det regelvidriga tilltaget.

– Allende stack mig fyra gånger och det var därför jag inte gick i närheten av honom. Det var något som liknade en nål som han hade. Tack gode gud så skadade jag mig inte så mycket. Jag berättade för domaren flera gånger om, men han lyssnade inte.

SC Pacifico kommer att vidta åtgärder mot 26-årige Allende.

– Vi är upprörda. Jag kommer att porta honom från den här klubben, det var otroligt osmakligt gjort, säger presidenten Hector Moncada.

ARTIKELN HANDLAR OM