”Kan innebära slutet på Zlatans karriär...”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Zlatan Ibrahimovic har redan börjat trixa med boll.

Nu höjer Matt Radcliffe, tidigare skadespecialist i Manchester United, ett varningens finger.

– Zlatan borde inte ens överväga att spela innan årets slut, säger han.

Det råder alltjämt stort hemlighetsmakeri kring Zlatan Ibrahimovics knäskada men i spridda hälsningar på sociala medier portioneras ett fåtal – mestadels kryptiska – uppdateringar ut.

”Snart kommer vi njuta av mitt spel tillsammans” och ”Lejon läker inte som människor”, har Ibrahimovic exempelvis skrivit.

Nyligen bekräftades också att 35-åringen återvänt till Manchester och påbörjat sin rehab på klubbens träningsanläggning Carrington. Och så sent som i förra helgen kom bilder från Ibiza, Spanien, där Zlatan Ibrahimovic hade spelat en plojmatch tillsammans med tidigare PSG-lagkamrater som Javier Pastore, Maxwell och Marco Verratti.

”Kan innebära slutet”

En som tycker att svensken bör skynda långsamt är Matt Radcliffe.

Radcliff var specialist på skadeförebyggande träning under tiden då Louis van Gaal tränade Manchester United och i en intervju med engelska Yahoo uttrycker han en viss oro för Zlatan Ibrahimovics rehabilitering.

– Zlatan borde inte ens överväga att spela igen år 2017, för om han gör comeback för tidigt och drabbas av ett bakslag i den åldern så kan det innebära slutet på hans karriär, säger Radcliff.

”Är mitt tips”

Enligt uppgifter ska Zlatan själv ha flaggat för att han kan vara redo för spel redan i november.

– Det låter väldigt optimistiskt efter en så pass allvarlig skada, som skedde så sent som i april. Mitt tips till Zlatan är att ta den tid han behöver och se till att bli helt återställd. Även om han inte har en klubb i januari så kommer han att vara ”free agent”, och en fullt frisk Ibrahimovic kommer förstås att vara ett väldigt intressant alternativ för klubbar som är i desperat behov av en anfallare i februari, säger Matt Radcliffe.

På fredagen löpte Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Manchester United formellt ut. Nu är han officiellt klubblös för andra gången i sin karriär – och på Instagram skickar ”Ibra” en kryptiskt hälsning.

”Jag kom. Jag snackade. Jag erövrade”, skriver han i ett inlägg på Instagram, tillsammans en bild på honom själv i United-tröjan.

Publicerad:

LÄS VIDARE