”Hur kunde han dra nytta av ’Klasses’ bortgång?”

Publicerad:
Uppdaterad:
Anders Limpar
Foto: J RGEN JARNBERGER / BILDBYR ÅN
Anders Limpar

FOTBOLL

Matchen var tänkt som en hyllning till 94-hjältarna och ett tillfälle att hedra Klas Ingesson.

Då blåstes de i stället på pengar.

– Då blir jag jävligt förbannad. Hur kunde han dra nytta av ”Klasses” bortgång? säger Anders Limpar till Expressen.

Den 29 oktober 2014 somnade Klas Ingesson in , bara 46 år gammal, hemma i Ödeshög efter en lång kamp mot kronisk blodcancer.

Nästan exakt två år senare, i höstas, spelades en match på Behrn Arena, en repris på bronsmatchen mot Bulgarien, i syfte att hylla VM-hjältarna från 1994 men också för att hedra Ingesson samt bulgaren Trifon Ivanov.

Anders Limpar berättar nu, i en lång intervju med Expressen, att mötet i sig var fint, att det var roligt att träffa sina gamla landslagskamrater – men att efterspelet blev en tråkig historia.

”Väldigt dåligt ordnat”

Arrangören blåste nämligen fotbollshjältarna på pengar som skulle skänkas till välgörenhet.

– Det var väldigt dåligt organiserat av en kille som var mer ute efter att tjäna pengar än att hylla "Klasse". Han har först och främst inte gjort rätt för sig till alla som var med där. Han har gjort det för egen vinning, säger Limpar till tidningen.

– Det var många av våra grabbar som inte kunde komma, som till exempel Martin Dahlin, Tomas Brolin och Kennet Andersson. De kunde inte just då, för att den här killen hade satt upp ett datum när ingen kunde. Han borde ha frågat dem. Det var dåligt ordnat och väldigt surt att han drog med alla pengar själv, intäkter och sådant som skulle gå till fonder, fortsätter han.

Försvunnit spårlöst

Limpar berättar att han försökt kontakta männen bakom arrangemanget, men utan framgång, och han är besviken över att hyllningen till Ingesson blev misslyckat.

– Då blir jag jävligt förbannad. Hur kunde han dra nytta av Klasses bortgång?

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.