Han vinner tvisten mot ’fejk-shejken’

Blåst för elva år sedan – får skadestånd

Foto: LINN MALM
FOTBOLL

Mazher Mahmood var ”fejk-shejken” som lurade Sven-Göran Eriksson.

Elva år senare står det klart att ”Svennis” vinner den rättsliga processen och får skadestånd.

– Jag blev arg och ledsen och jag förlorade mitt jobb, säger svensken till Daily Mail.

När Sportbladet träffade Sven-Göran Eriksson hemma i Björkefors häromveckan berättade han om sin rättsliga tvist mot ekonomiska rådgivaren Samir Khan som enligt Eriksson blåste honom på 100 miljoner kronor.

Bland annat avslöjade ”Svennis” att det finns ett hus i Barbados som Khan ska ha köpt för Erikssons pengar och som den förre tränarlegendaren nu tänker ta över.

– Det (huset) står under någon slags förvaltning. Jag måste få det i mitt namn. Då kan jag betala av lånen och så är huset mitt. Först måste jag till Kina och fixa ut pengarna. Sen ska jag till Barbados, sa ”Svennis”.

Nu uppger Daily Mail att 69-åringen vunnit en annan rättslig tvist – den mot ”fejk-shejken” Mazher Mahmood.

Blåst av utklädd journalist

Det var år 2006 som journalisten Mahmood förklädde sig till shejk och för Englands största tidning The Suns räkning bjöd över dåvarande engelska förbundskaptenen ”Svennis” till lyxparadiset Dubai för en lunch som smygfilmades.

Väl på lunchen avslöjade ”Svennis” topphemliga detaljer om sin fotbollsframtid. Han berättade att han hade planer på att sluta som förbundskapten efter den sommarens VM, han uppmanade ”araberna” att köpa Aston Villa och att sedan anlita honom som ny tränare – och han sa sig vara beredd att utnyttja sitt förhållande med stjärnspelaren David Beckham för att trygga sin ekonomiska framtid.

”Svennis” menar att mötet så småningom kostade honom jobbet som engelsk förbundskapten och Mazher Mahmood dömdes senare till 15 månaders fängelse (för ett annat brott).

”Ville förstöra för mig”

En rättslig process har pågått sedan dess.

Nu uppger alltså Daily Mail att ”Svennis” vunnit den.

Han ska ha fått skadestånd – men vill inte avslöja exakt hur mycket pengar det rör sig om.

Däremot säger ”Svennis” att det inte står i paritet med vad han förlorade.

– Jag hade det bästa jobbet man kunde ha. Visst, vi vann den rättsliga processen, men jag förlorade mitt jobb. De (The Sun) gjorde det här för att förstöra för mig inför VM. Man ska respektera media, det är bra att tryckfriheten finns, men det där gjorde mig arg och ledsen, säger Sven-Göran Eriksson till Daily Mail.

Läs också: Johan Flincks intervju med Sven-Göran Eriksson här!

ARTIKELN HANDLAR OM