Zlatan: ”Kan spela när jag fyllt 50 år”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 35, hyllas stort i England.

Nu kommer svensken med ett kaxigt utspel.

– Jag tror att jag kan spela när jag är 50 år gammal, säger han.

Två nya fullträffar mot West Bromwich gör Zlatan Ibrahimovic till den målfarligaste Premier League-spelaren sedan Ruud van Nistelrooy.

Nu hyllas 35-åringen för sin fysik.

– Zlatan är ett fysiskt fenomen. Han är otroligt starkt och tycks verkligen ta hand om sin kropp på gymmet, säger Manchester United-ikonen Bryan Robson enligt Independent.

”Ibras” lagkamrat Phil Jones fyller i:

– Han tar hand om sin kropp. Han är ett sant föredöme. Alla som vill ha någon att se upp till borde titta på Zlatan, säger mittbacken.

”Enda som förvånar mig”

Zlatan har tagit med sig sin fystränare från PSG, Dario Fort, till United för att förbättra sin fysik ytterligare och på så vis orka med det tuffa tempot i Premier League.

Han säger att just tempot är det som skiljer den engelska ligan mest från andra.

– Det enda som förvånar mig (med Premier League) är att spelet böljar väldigt mycket fram och tillbaka. Det är sällan ett lag kontrollerar matchen. Tempot är högt, vilket jag i och för sig var förberedd på, men samtidigt var jag tvungen att förbereda min kropp för det, säger ”Ibra”.

”Perfekta jämförelsen”

Han har flera gånger sagt att han är ”som ett årgångsvin” – som bara blir bättre och bättre – och inför lördagens match mot West Bromwich konstaterade han att han känner sig som en 20-åring i sinnet.

Nu kommer han med ett ännu kaxigare utspel. Nämligen att han skulle kunna spela till säsongen 2031/32 – minst.

– Jag börjar hitta flytet nu. Även om jag är 35 år gammal så känner jag mig som 20 i sinnet. Och jag tror att jag även skulle kunna spela som 50-åring, säger han, enligt klubbens officiella hemsida, innan han fullföljer sitt resonemang med att, återigen, upprepa parollen.

– Ju äldre jag blir, desto bättre blir jag. Som ett vin. Det är den perfekta jämförelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM