Zlatans råd inför flytten till United

Ibrahimovic på väg att få svensk lagkamrat

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP

Zlatan Ibrahimovic är på väg att få svenskt sällskap i Manchester United.

Nu hyllar 35-åringen Victor Nilsson Lindelöf men ger också 22-åringen ett råd.

– Jag vet att han är het på marknaden så låt honom ta det beslut som är rätt för honom, säger Zlatan till Sky Sports.

Victor Nilsson Lindelöf är enligt portugisisk och brittisk press nära en övergång från portugisiska Benfica till engelska storklubben Manchester United. Enligt uppgifter i media kan prislappen landa på hisnande 440 miljoner kronor.

”Har ett stort ansvar”

En som följer utvecklingen är Zlatan Ibrahimovic. 35-åringen spelade med Nilsson Lindelöf i landslaget, innan Zlatan valde att lämna ”Blågult” i somras, och välkomnar nu försvararen till United.

– Han växer. Han har ett stort ansvar i landslaget nu, säger anfallaren till Sky Sports och fortsätter:

– Är han tillräckligt bra för United? Jag tycker att han är redo för de stora klubbarna. Det är upp till honom vad han vill och att värdera situationen. Vad han än väljer kommer det bli bra för honom.

På väg redan förra säsongen

Nilsson Lindelöf var på väg till England och Middlesbrough redan i januari för snart ett år sedan men då föll affären i sista stund. Nu återstår att se om flytten istället går till betydligt större United den här säsongen.

Citaten från Zlatan påminner mycket om de han tidigare yttrat om Nilsson Lindelöf men presenteras av Sky Sports som nya. Det som sticker ut nu är rådet 35-åringen ger till sin landsman att ta det beslut som är rätt för just hans karriär.

– Jag vet att han är het på marknaden så låt honom ta det beslut som är rätt för honom.

Publicerad: