20 000 tomma stolar – snuvas på rekordet

Foto: Rob Harris / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Historiskt Premier League-möte mot Chelsea på Wembley.

Då snuvas Tottenham på publikrekordet när 20 000 (!) stolar lämnas tomma – av säkerhetsskäl.

Wembley, Englands nationalarena, har varit skådeplats för flertalet stormatcher genom åren.

Utöver landslagets matcher spelas FA-cupfinalen på arenan varje år, men även Champions League-finalen 2011 och 2013 har avgjorts på Wembley.

Den här Premier League-säsongen spelar Tottenham sina hemmamatcher på den jättelika arenan eftersom White Hart Lane rivs och klubben väntar på en ny hemmaarena.

Snuvas på rekordet

London-klubben vann ligapremiären borta mot Newcastle förra helgen, men på söndag spelar ”Spurs” sin historiska första Premier League-match på Wembley, ett derby mot regerande mästaren Chelsea.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
Tottenham inledde starkt.

Arenan slukar så många som 90 000 åskådare och Tottenham kunde slå tidernas publikrekord för ett engelskt klubblag – om inte 20 000 av stolarna hade lämnas tomma.

Det är The Times som skriver att klubben, i samspråk med Londonpolisen, ambulansen och brandtjänsten väljer att banta publikkapaciteten till 70 000 i samband med derbymatcher.

Får ”bara” 3 000

Så många har också köpt biljett till söndagens möte, men eftersom det bara gått att köpa biljett som registrerad medlem på Tottenhams hemsida har Chelsea ”bara” tilldelats 3 000 platser.

Men ”Spurs” behöver kanske inte misströsta.

De har redan det engelska klubbrekordet när 85 011 åskådare letade sig till Wembley – där klubben spelade förra säsongens Champions League-matcher – när Bayer Leverkusen var på besök.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM