Axén: ”Vi har vänt på alla stenar”

FOTBOLL

Gunilla Axén har berättat om sexuella trakasserier hon har fått utstå under sin tid på SvFF.

Under torsdagen satt hon i ett långt möte med förbundet där hon lade allt på bordet.

– Vi har suttit i två och en halv timme och haft ett väldigt djupt samtal om allt som har hänt, säger Axén till Fotbollskanalen.

Foto: BILDBYRÅN
Gunilla Axén och chefsjuristen Anders Hübinette.

I en intervju med Sportbladet i lördags berättade Gunilla Axén, före detta anställd på Svenska Fotbollförbundet, om hur hon blivit sexuellt trakasserad och bland annat fått dickpics skickade till sig av dåvarande landslagsspelare.

Sedan dess har flera vändor tagits, bland annat har SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand lovat att gå till botten med vad som har hänt.

Nu har SvFF inlett en internutredning och under torsdagen höll förbundet tillsammans med Axén och chefsjuristen Anders Hübinette ett långt möte där Axén lade alla korten på bordet.

– Jag kan säga att vi pratade om det som hände då och vi har suttit i två och en halv timme och haft ett väldigt djupt samtal om allt som har hänt. Vänt på alla stenar, pratat om exakt det som hänt och det var lite jobbigt och jag var trött efteråt. Men det var också positivt. Det känns som att förbundet nu har tagit det på allvar. Jag känner mig väldigt nöjd och det var ett väldigt bra samtal, säger hon till Fotbollskanalen.

”Tagit upp väldigt många namn”

Tidigare under dagen publicerade Expressen en intervju med en av de möjliga spelarna involverade i händelserna. Under dagens möt ska Axén ha tagit upp flera namn.

– Jag har tagit upp väldigt många namn. Det här handlar om hela min historia och det är inte bara de här bilderna, utan det är allt som har hänt. En väldigt tuff dag och jobbigt att rekapitulera till det här som hänt, men samtidigt jättebra, säger hon.

Enligt Axén kommer SvFF ta kontakt med de personer som namnsgavs i samtalet.

Hon säger också att hon fick ett positivt bemötande av förbundet och att detta nu kommer att vara en prioriterad fråga.

– Det här har tagits emot på ett jättebra sätt tycker jag, från förbundet. Nu driver vi den vidare. Sedan vill inte jag bli någon offentlig person. Jag vill bara få lite upprättelse.

1 av 3

Tipsa | Aftonbladet