Alexandra Nord sexuellt utnyttjad av fotbollsstjärna

avSimon Sjöstrand

Foto: Instagram / TT

Fotbollsspelaren Alexandra Nord, 25, blev sexuellt utnyttjad av en fotbollsstjärna.

Nu berättar hon om den traumatiska händelsen.

– Han hade delar av sin kropp där de inte borde vara och försökte ha sexuellt umgänge med mig, säger hon till Expressen.

Den senaste veckan har många kvinnor under hasttaggen #metoo gått ut och berättat om hur de blivit utsatta för sexuella övergrepp, kränkningar och trakasserier.

Tidigare skidstjärnan Anja Pärson, 36, och förre elitspelaren i handboll Maria Broström, 32, är bara två av alla som valt att berätta om de traumatiska händelserna.

”Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst eller rumpa på dansgolvet eller i baren. Jag slutade helt att gå ut”, skrev Anja Pärson på Instagram.

Vaknade avklädd

Nu berättar även fotbollsspelaren Alexandra Nord, 25, sin historia.

I ett långt inlägg på sin blogg beskriver hon hur hon, som 20-åring och nyinflyttad i London, blev övertalad av en fotbollsstjärna, då i en spansk storklubb och tidigare i Premie League, att följa med honom till ett hotell och hur hon morgonen efter vaknade avklädd i sängen.

Hon berättar att hon varit väldigt tydlig med att hon inte ville ha sex, men kände att något inte stod rätt till när hon vaknade med trasiga strumpbyxor och med mannen, som hon hade träffat flera gånger förut, naken bredvid sig.

För Expressen utvecklar hon:

– Det första jag tänkte var att putta bort honom. Han hade delar av sin kropp där de inte borde vara och försökte ha sexuellt umgänge med mig. Jag förstod att det var han som hade tagit av mig kläderna. Jag vet inte exakt hur långt han hade gått, säger hon.

”Försökte skrämma mig”

Hon berättar att hon till slut flydde rummet i panik efter att mannen tagit på henne och dragit henne till sig.

Efteråt mådde hon väldigt dåligt och det dröjde två år innan hon valde att berätta.

Situationen blev inte bättre av att fotbollsspelarens manager, enligt vad Alexandra berättar, ringde upp henne och försökte övertala henne att tiga.

– Han ville nog göra sig säker på att jag inte skulle prata om händelsen. Att det skulle kunna förstöra spelarens karriär. Han hade fru och hon var gravid. Det var lite skrämsel. Lite: "Du ska inte tro att det är något som är fel". Men nånstans tror jag att han (fotbollsspelaren) kände att han hade gjort fel. Jag skämdes och jag sa att jag inte skulle berätta för någon.

Förra året flyttade Alexandra, efter flera år i USA, tillbaka till London och spelar i dag för Queens Park Rangers, men går skadad.

”Var dags nu”

Nu vill hon, genom sin historia, hjälp andra som utsatts för liknande händelser.

– Jag kände att är det någon gång jag ska berätta så är det nu. Jag kände att det var dags. Jag hoppas att allt det här kan leda till en förändring av samhället och att män tänker till. Kanske också att man lär sina döttrar att vara starka och att de ska säga ifrån och inte ge med sig. Man äger rätten över sin egen kropp och det är du som bestämmer när, hur och vem som ska röra din kropp. Det är det jag vill ha fram.

Läs hela Alexandras blogginlägg HÄR.

ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo

Fotboll