Tinnerholm om landslaget: ”Besviken”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Årets försvarare i allsvenskan.

Men känslan är bitterljuv just nu för Anton Tinnerholm.

– Klart jag är besviken över att jag inte kom med i landslaget, säger Malmö FF:s högerback.

Per Karlsson (AIK) och Eric Larsson (Sundsvall) var också nominerade, men det var Malmö FF:s rivige högerback Anton Tinnerholm som utnämndes till årets försvarare i allsvenskan. Tinnerholm fick 285 poäng av juryn, tvåan Karlsson 169 poäng och Larsson 155 poäng.

– Jag har vunnit många titlar men inte fått så många individuella utmärkelser. Det är kul att folk uppskattar det man gjort, säger 26-åringen.

Nöjd med året

Östgöten betraktas som en hedersskåning efter de många titlarna med MFF och säger själv att han gjort sin bästa säsong i karriären.

– Den har blivit så bra som den kan bli. Jag har hållit en jämn och hög nivå hela året.

Tillräckligt hög nivå för landslaget? Det var många som trodde att Anton Tinnerholm hade chansen att bli uttagen till Janne Andersson trupp till matcherna mot Italien.

Tinnerholm: ”Besviken”

Men i stället valde förbundskaptenen Johan Larsson från Elfsborg.

– Jag kände att jag gjort vad jag kunnat. Men jag vet att det är en otroligt tuff konkurrens i landslaget, men jag såg att det fanns en möjlighet när Mikael Lustig skadade sig. Men platsen gick till Johan Larsson och han har också gjort det bra.

Var kände du när du inte kom med?

– Klart jag blev besviken över att inte komma med i landslaget. Jag vill alltid vara med där. Men det är bara att kriga på hårdare och visa att man kan hålla den här nivån över en längre period.

Det är redan klart att Tinnerholm lämnar Malmö FF. Nästa anhalt är ännu inte klart, men...

– Visst har man större chans att spela i landslaget om man spelar utomlands, säger högerbacken.

Publicerad: