Fick en son – fyra timmar före avspark

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra timmar före premiären fick Linus Hallenius en son.

Ändå hoppade 28-åringen in och spelade i 3–1-segern mot AFC Eskilstuna.

– Det har varit snurrigt och omtumlande, säger han.

Linus Hallenius var uttagen i Gif Sundvalls startelva till premiären mot AFC Eskilstuna. Men kvällen före matchen anade han på sin höggravida fru att det inte skulle bli någon fotboll för hans del.

– Barnet skulle komma på onsdag så vi var oförberedda när det satte igång. Det var den enda dagen det inte fick sätta igång. Frugan kämpade på ensam medan jag sov, men i morse fick vi åka upp till BB tidigt på morgonen. Då trodde jag att det var kört, berättar Hallenius.

”Det var snabba ryck”

Ett par intensiva timmar följde. Klockan åtta på söndagmorgonen meddelade anfallaren att han skulle missa matchen. Halv elva föddes paret Hallenius andra son. Halv två var Linus på plats på Norrporten Arena, redo att spela trots allt.

Han började på bänken i en match där AFC:s Sasa Matic tursamt lyfte in 0–1, Peter Wilson kvitterade, Lars Krogh Gerson pressade in 2–1 och Marcus Danielsson slängnickade in 3–1-bollen. Själv fick Linus Hallenius, med alla känslor svallande i kroppen, hoppa in och spela 20 minuter.

När Sportbladet pratar med honom har han snabbduschat och är på väg tillbaka till BB.

– Det är snabba ryck men allt har gått jättebra, annars hade jag inte kommit, säger han.

Avslöjar barnets namn...

Hur var det att komma hit?

– Jag är jäkligt glad. Jag njuter av att vara runt grabbarna och det var kul att få komma hit och dela med mig av mina glädje, stötta och sprida energi.

Vad ska barnet heta?

– Det lutar åt Dante.

Publicerad:

LÄS VIDARE