Slagsmål mellan Arsenalfans för och emot Arsene Wenger

avMichael Wagner

1 av 6 | Foto: TT

Slagsmål bröt ut inne på Emirates och utanför stadion under söndagen.

På de olika sidorna, enligt uppgifter: Arsenalfans för och emot en framtid med Arsene Wenger i klubben.

– Det kommer ett beslut snart, säger fransmannen.

Foto: TT

Flera engelska tidningar och nätsajter rapporterar om bråk såväl inne på Emirates Stadium som utanför arenan i samband med att Arsenal mötte Manchester City i Premier League under söndagskvällen.

Protest mot Wenger

En protest mot en fortsättning med Arsene Wenger som manager för Gunners hölls före avspark.

Arsenal-vd:n Ivan Gazidis träffade fans till klubben vid lunchtid och dementerade att fransmannen som lett Arsenal i 21 säsonger redan skulle ha skrivit under ett nytt avtal som skulle gälla till 2019.

Enligt Mirror ska Gazidis vägrat att gå in på detaljer men bekräftat att det kommer ske stora förändringar inom klubben.

Grupperna som är emot en förlängning av avtalet med Wenger, som går ut till sommaren, delade ut flygblad till åskådarna på väg in till Emirates före matchen.

En lastbil med bland annat texten ”Wenger out” stod parkerad utanför hemmaarenen och flera hundra supportrar marscherade med plakat och banderoller och krävde att Wenger ska lämna klubben.

Bilder visade senare hur det bröt ut slagsmål mellan en mindre grupp Arsenalfans inne på arenan under matchen.

Bråk mellan olika grupper

Även efter 2–2-matchen, ett resultat som inte direkt hjälpte Wenger och Arsenal i jakten på en topp fyra-placering och en Champions League-plats, ska det ha varit stökigt och bråkigt mellan olika grupper av Gunnersfans, för och emot Wenger.

På presskonferensen efter matchen sa 67-åringen:

– Vi är i en tuff kamp för att nå topp fyra. Jag är professionell och jag har visat stor lojalitet mot klubben tidigare.

– Jag älskar den här klubben. Jag vet inte hur länge jag kommer stanna här. Jag är klar i skallen, det är det viktigaste. Ett beslut kommer snart, säger Arsene Wenger.

ARTIKELN HANDLAR OM