Källström: Det var inte här vi hoppades vara i nuläget

1 av 2 | Foto: MARCUS ERICSSON / Aftonbladet
FOTBOLL

Kim Källström har fått en trög start med Djurgården resultatmässigt.

Förlust mot Degerfors följdes upp med bara 1–1 mot Brommapojkarna.

– Det är surt. Det var inte här vi hoppades vara i nuläget, säger Kim Källström.

Kim Källström hyllades stort när han blev klar för Djurgården. Men han har inte fått någon rolig start i klubben resultatmässigt. Det beror inte bara på hans prestationer, utan laget har inte fått det att fungera.

”Vi har mycket att jobba på”

Förlusten mot Degerfors följdes upp av bara 1–1 mot Brommapojkarna i går. Det betyder att Dif endast har en poäng efter två matcher i cupen och laget har ingen chans att ta sig vidare.

– Det var inte alls det vi hade hoppats på. Det är surt, rent resultatmässigt är det surt. Sen är det i början av säsongen, vi har lite att jobba på både offensivt och defensivt. Ute på banan är det okej emellanåt. Men vi har mycket att jobba på, säger Kim Källström och fortsätter:

– Det är inte så att vi inte skapar målchanser. Men det är BP och Degerfors, och vi får spela hemma, så det är klart det är matcher vi förväntas vinna och ska vinna. Det ger oss en ödmjukhet att jobba inför vårt huvudmål som är allsvenskan. Men det är var inte det här vi hoppades vara i nuläget.

”Vårt stora problem är vårt försvarsspel”

Brommapojkarna, som tränas av Källströms förre landslagskollega Olof Mellberg, gjorde det jobbigt för Djurgården. 34-åringen berömde BP:s spelidén. Den visade att Dif har det jobbigt i defensiven.

– Vårt stora problem är vårt försvarsspel, vi får inte fast dem där. Anfallsmässigt så skapar vi ändå några chanser, det är inte så att de har jättemycket chanser heller. Men det ska vara skillnad också. Jag tycker att vi ska ha straff på en hands i första. Det blir lite sådär att när man tragglar lite så kan man kanske behöva en medgång, säger Källström.

Sparkade ned en motståndare

I slutminuterna av matchen delade Kim Källström ut en ful eftersläng på Christoffer Brandeborn. Mittfältaren var varnad och kunde ha blivit utvisad. Han medger att det var dumt gjort.

– Brandeborn stängde mig. Jag tänkte att då ska han inte heller få komma fram, så jag sparkade ner han. Det var dumt gjort. Det tog nog ganska lindrigt på honom. Men det klart, det var en del frustration i det hela. Jag kände att BP var på väg att bli två-mot-en så jag kände att jag var tvungen att ta ner en så det blev en-mot-en, säger Källström.

– Men jag tycker att domaren var jättebra. Det är härligt när man kan surra på planen, när man tillåts att reagera. Han höll på bra nivå och det var bra stämning.

Förstår tränarens besvikelse

Tränaren Özcan Melkemichel var väldigt besviken på spelarnas insats i första halvlek. Han uttryckte sitt missnöje på presskonferensen efteråt.

– Första halvlek är en katastrof, på alla sätt och vis. Så får man inte bete sig på den här nivån, sa han.

Källström förstår Melkemichel.

– Jag tycker att Özcan hade helt rätt, han hade ett bra snack i halvtid. Och det blev bättre i andra. Även om vi måste bli ännu bättre. Vi fick bättre energi, bättre dynamik och sådär. Vi skapade ett par fina lägen. I slutet kunde vi förlorat matchen också, de hade kunnat gjort mål också. Ingen är nöjd, det är inte så att vi sitter i omklädningsrummet och är nöjda efter en sådan här prestation. Vi vet att vi måste bli bättre, säger han.

Hur mycket beror det på att det är ny tränare?

– Det är en del av spelet, det kan man inte gömma sig bakom. Det gäller att få ihop en grupp, samtidigt kan den här typen av missräkningar förena gruppen. Det hoppas jag den kan göra.

Du har gjort två matcher i Djurgården sedan återkomsten. Hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns härligt. Det är ju de här resultaten i matcherna som känns surt, förutom det känns det väldigt bra. Vi har en bra grupp, Özcan har en bra stab med bra människor och bra ideér. Djurgården är en fin klubb, det är kul att vara hemma.

”Rest my case”

Emmanuel Frimpong, med ett förflutet i Arsenal, blev nyligen klar för AFC Eskilstuna. Efter övergången utnämnde han sig själv till allsvenskans bästa värvning, men även Källströms namn kom på tal.

Frimpong sa först att Källström hade varit kritiserad i Arsenal – men ändrade sig och hyllade 34-åringen som en fantastisk spelare.

– Jag hörde att han hade…jag känner inte honom så jag har inget att tillägga. Jag känner att jag ”rest my case” i den här diskussionen. Vi möttes i Ryssland, det kommer jag ihåg, säger Källström.

Då spelade Frimpong för Ufa i ryska ligan och Källström spelade för Spartak Moskva.