Rennes bud på Cajuste – över 100 miljoner kronor

Jens Cajuste, 21, närmar sig allt mer en flytt från Midtjylland.

Enligt Sportbladets uppgifter har Rennes lagt ett storbud på över 100 miljoner kronor för landslagsmittfältaren.

Uppgifterna har florerat i framför allt fransk media ett tag. Den franska tabellsexan vill värva Cajuste som ersättare till franska stortalangen Eduardo Camavinga, 18, som är på väg att lämna Rennes.

Enligt de senaste uppgifterna förhandlar Rennes med Manchester United om försäljning av Camavinga för över 300 miljoner kronor.

Ett andra bud

Enligt vad Sportbladet erfar har det också fått Rennes att komma tillbaka till FC Midtjylland med ett andra bud på Jens Cajuste efter att ha fått ett första förslag förkastat.

Det nya budet ligger enligt Sportbladets källor på strax över 100 miljoner kronor för svensken.

Källorna uppger också att Midtjylland fått ett tydligt besked från Cajuste själv att han känner att Rennes är rätt klubb och att innermittfältaren är redo att ta nästa steg i karriären.

Jens Cajuste har gjort en raketkarriär i Danmark efter flytten från Örgryte 2018 och mittfältaren ingick nyligen i den svenska EM-truppen och gjorde ett inhopp i 0–0-matchen mot Spanien under gruppspelet.

Göteborgs-Posten har tidigare skrivit att Örgryte IS inte har någon vidareförsäljningsprocent vid en flytt för Cajuste men att ÖIS kommer få större delen av det utbildningsbidrag som baseras på fem procent av den totala försäljningssumman.

En svenskklubb

Jens Cajuste har kontrakt med Midtjylland till och med sommaren 2023.

Rennes går under slutet av sommaren direkt in i playoff-omgången i kvalet till nya Conference League.

Den franska klubben har en tradition av svenska spelare i föreningen med Jakob Johansson som den senaste blågule. Dessförinnan är Ola Toivonen, Kim Källström, Andreas Isaksson och Erik Edman några av svenskarna i klubben.

I en TV-chatt med Sportbladet sa Cajuste under EM om sin höga prislapp:

– Jag försöker inte tänka på det. Det är kul att det finns intresse för mig.

Rennes sportchef Florian Maurice bekräftade för en vecka sedan i klubbens egen tv-kanal att man förhandlade med svensken.

– Vi har ganska långt gående samtal med Jens Cajuste, vi hoppas komma ännu längre, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.